0

معرفی قطعات پکیج دیواری و آشنایی با روش کار آنها

محفظه احتراق باز- وب سایت اسپیتی
بازدید 1561

معرفی و بررسی قطعات پکیج دیواری

نیاز به گرمایش و آب گرم بهداشتی یکی از نیازهای اولیه انسان می باشد. امروزه پکیج دیواری این نیاز را برطرف می نماید. پکیج ها در مدل های مختلف تولید شده اما قطعات آنها معمولا به یک شکل است. تنها تفاوت آن ها ممکن است در تک مبدل یا دو مبدل بودن آن ها و یا فن دار و بدون فن بودن و تفاوت در بعضی از قطعات باشد. به عبارتی ساختار پکیج ها مشابه یکدیگر می باشد.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پکیج های دیواری به مقاله “آشنایی با سیستم پکیج دیواری” مراجعه فرمایید.


معرفی قطعات پکیج دیواری

دسته بندی کلی قطعات پکیج

  • قطعات الکترونیکی پکیج
  • قطعات مکانیکی پکیج

انواع قطعات الکترونیکی پکیج

  • برد کنترل
  • حسگرها
  • قطعات مجری فرمان

برد کنترل پکیج دیواری (Wall Hung Gas Boiler Control Board)

برد الکترونیک یا برد کنترل مغز اصلی پکیج دیواری است که دستورهای پکیج را به قسمت های دیگر دستگاه ارسال می نماید. در واقع برد پکیج پیام و دستورات را از طرف حسگرها دریافت می نماید. سپس این پیام ها را دقیق و به موقع به قطعات مجری فرمان می فرستد.

انواع بردهای الکتریکی

برد الکترونیک پکیج های دیجیتال به شکل دو تکه است. یک تکه از برد برای نمایشگراستفاده شده و تکه دیگر برای برد کنترل می‌باشد. معمولا این دو برد بر روی همدیگر قرار می گیرند.

  • برد کنترل اصلی
  • بردهای کنترل

برد کنترل جرقه زن

برد کنترل جرقه زن در داخل جعبه برد قرار دارد و بر روی برد اصلی تعبیه می گردد. وظیفه این برد ایجاد جرقه و کنترل کردن شعله می باشد. این برد برای ایجاد جرقهبه یک ترانس جرقه زن با ولتاژ بالا متصل می شود.

نمونه برد جرقه زن

برد کنترل اصلی

محل قرار گیری برد کنترل اصلی در داخل جعبه محفظه برد و پشت صفحه کنترل است. این برد به دلیل اینکه برد اصلی پکیج است با همه اجزا و قسمت های پکیج در ارتباط است.

اجزای برد اصلی پکیج

فیوز (Fuse)

فیوزها در ورودی قسمت برق دستگاه قرار دارند. در صورتی که جریان بیشتر از حد مجاز باشد باعث ذوب شدن این نوار فلزی می شود. به همین دلیل مدار الکتریکی موجود در پکیج دیواری قطع می گردد. فیوز معیوب قابلیت تعمیر ندارد و باید تعویض شود.

رله (Relay)

رله يك سوئيچ الكترومكانيكی می باشد كه از يك بوبین و يك سري كنتاكت تشكيل شده است. اجازه روشن شدن فن توسط قطعه رله صادر می گردد.

آداپتور یا ترانس تغذیه (Adapter)

برای تبدیل ولت ها از قطعه ترانس تغذیه یا آداپتور استفاده می گردد. (تبدیل برق شهری ۲۲۰ ولت به ۱۸ و ۹ ولت متناوب)

آی سی یا آی سی رگلاتور (IC)

قطعه آی سی ولتاژ تغذیه را ثابت نگه می دارد. به دلیل حساسیت زیاد قطعات الکترونیکی موجود در پکیج، این قطعه مورد استفاده قرار می گیرد.


حسگرها (Sensors)

اطلاع دادن وضعیت دستگاه به برد کنترل بر عهده حسگرها می باشد.

سنسور های حرارتی یا سنسور NTC

پکیج دارای دو عدد سنسور NTC یا سنسور حرارتی است. سنسور حرارتی (Negative Temperature Coefficient) که به معنای ضریب دمای منفی می باشد. سنسور ان تی سی وظیفه کنترل حرارت آب درون سیستم را بر عهده دارد و اجازه افزایش دمای آب به بیشتر از حد مجاز را نمی دهد. سنسورها بر روی لوله های مدار گرمایش متصل می شوند. در صورت بالا رفتن بیش از اندازه دمای لوله مشعل دستگاه را به منظور جلوگیری از بروز حادثه خاموش می کند.

در پکیج یک سنسور NTC بر روی مدار گرمایش قرار دارد که به آن NTCR می گویند. سنسور NTC دیگری بر روی مدار هیدرولیک آب گرم پکیج قرار می گیرد که به آن NTCS گفته می شود.

سنسورهای ان تی سی دارای حمدل های مختلف زیادی هستند

ترموستات حد آب (Overheat Thermostat)

ترموستات حد یک کلید حرارتی است. محل تعبیه این ترموستات بر روی لوله آب مصرفی و لوله آب گرمایش یا شوفاژ می باشد. در صورت عمل نکردن ان تی سی های مدار آب گرم و ان تی سی های مدار گرمایشی و بالا رفتن دمای آب، ترموستات حد دستور قطع کردن عملکرد سیستم را به برد ارسال می کند. در این شرایط یک چراغ قرمز به عنوان هشدار بر روی دستگاه نمایان می گردد. کلید ایمنی حد در برخی از پکیج ها مانند پکیج های فن دار یک عدد است. همچنین در پکیج های دیگر مانند پکیج های بدون فن دو عدد می باشد.

ترموستات حد دود

ترموستات حد دود تنها در پکیج های بدون فن استفاده می گردد. این ترموستات بر روی پره میانی کلاهک تعدیل قرار می گیرد. هنگامی که در خروج دود مشکل ایجاد شود یا دود از پره میانی عبور کرده و به محیط نشت کند و یا دمای پره میانی کلاهک تعدیل بیشتر از یک دمای مشخص بشود، این کلید قطع شده و سیستم خاموش می گردد.

در پکیج های فن دار از پرشر سوئیچ دود استفاده می شود. اما در پکیج های بدون فن ترموستات حد مورد استفاده قرار می گیرد.

دلیل استفاده از این قطعه این است که در صورت عدم خروج مناسب دود از دودکش، مسدود شدن و یا جدا شدن شدن دودکش از دستگاه کلاهک تعدیل گرم شده و گرما را به این ترموستات انتقال می دهد. ترموستات دود تنها زمانی به شعله اجازه روشن شدن می دهد که شرایط از لحاظ دود ایمن باشد.

پرشر سوئیچ آب (Water Pressure Switch)

پرشر سوئیچ آب یا کلید کنترل حداقل فشار قطعه ای است که به صورت سری و قبل از مبدل حرارتی نصب می شود. این پرشر سوئیچ مدار آب مصرفی را کنترل نموده و دارای حساسیت به میزان مشخصی از فشار می باشد. عملکرد پرشر سوئیچ آب با توجه به نوع آن متفاوت است.

فشار نرمال آب پکیج بین ۱ الی ۱.۵ بار می باشد. زمانی که این مقدار به کمتر از ۰.۵ بار برسد، پرشر سوئیچ پکیج اجازه روشن شدن پکیج را نمی دهد.

پرشر سوئیچ هوا (Air Pressure Switch)

پرشر سوئیچ هوای پکیج یک قطعه مکانیکی است که در بالای محفظه احتراق و نزدیک به فن نصب می شود. این قطعه فقط در پکیج های فن دار مورد استفاده قرار می گیرد. پرشر سوئیچ هوا وظیفه‌ کنترل عملکرد فن در پکیج را بر عهده دارد و برای اطمینان از روشن بودن یا نبودن فن در هنگام عملکرد دستگاه، ضروری می باشد. زمانی که پرشر سوئیچ باز باشد تمامی محصولات حاصل از سوخت پکیج، خارج می شوند و چنانچه مدار پرشر سوییچ بسته باشد، به منظور حفظ امنیت مصرف کننده پکیج روشن نخواهد شد.

شلنگ های آنتی کندانس

شلنگ های آنتی کندانس به طور مستقیم به پرشر سوییچ هوا و فن موجود در پکیج متصل می گردند. مکش هوا در درون فن و سپس باز و بسته شدن مدار پرشر سوییچ هوا توسط لوله یا شلنگ آنتی کندانس انجام می شود.

فلوسوئیچ یا کلید جریان (Flow Switch)

فلوسوئیچ پکیج یک نوع کلید قطع و وصل جریان الکترونیکی است. فلوسوئیچ در مسیر ورودی آب به پکیج تعبیه می گردد. وظیفه فلوسوئیچ کنترل جریان بوده و همچنین باز شدن آب مصرفی را به برد کنترل اطلاع می دهد. به این صورت که با جریان آب کلید فلوسوئیچ وصل شده و جریان را به برد کنترل می فرستد. اما امکان استفاده از فلوسوئیچ و فلومتر و فلورگلاتور به صورت همزمان در یک پکیج وجود ندارد.

فلومتر (Flow Meter)

در مدل های جدید پکیج از فلومتر به جای فلوسوئیچ استفاده می شود. فلومتر که به دبی سنج نیز معروف است بعد از مسیر آب ورودی به پکیج نصب می گردد. عملکرد دیگر فلومتر تنظیم دمای آب می باشد. قطعه فلومتر میزان شعله را با توجه به سرعت توربین که در داخل بدنه فلومتر قرار دارد، تنظیم می کند. به این صورت که اگر آب گرم با فشار حداکثری باز شود، چرخش توربین داخلی با سرعت انجام شده و به برد کنترل گزارش حداکثری درخواست آب گرم را می دهد. برد کنترل نیز درستور روشن کردن حداکثری شعله را می دهد. در صورت باز کردن آب گرم مصرفی به شکل متوسط، گزارش درخواست آب گرم مصرفی نیز به اندازه متوسط صادر می گردد. همچنین اگر آب گرم مصرفی به میزان کمی باز شود گزارش درخواست آب کم داده شده و برد کنترل نیز میزان شعله را با توجه به سرعت توربین تنظیم می کند.

در صورت نیاز به تعویض قطعه فلومتر در پکیجی که از این قطعه استفاده کرده است می توان از فلوسوئیچ به جای آن استفاده کرد. اما اگر پکیج به صورت استاندارد دارای فلوسوئیچ باشد در صورت نیاز به تعویض نمی توان از فلومتر استفاده کرد و باید از یک فلوسوئیچ جدید استفاده نمود. همچنین امکان استفاده از فلوسوئیچ و فلومتر و یا فلورگلاتور به صورت همزمان در یک پکیج وجود ندارد.

لازم به توضیح است که از بین سه قطعه فلورگلاتور و فلومتر و فلوسوئیچ فقط فلومتر دبی سنج بوده و میزان شعله را نسبت به میزان آب گرم مصرفی تنظیم می کند.

فلو رگلاتور (Flow Regulator)

فلورگلاتور پکیج در مسیر ورودی آب قرر دارد. در صورت باز شدن آب، فلورگلاتور درون یک فنر به سمت بالا حرکت کرده و سنسور قرمز (رید رله) فرمان را به برد الکترونیکی پکیج صادر می نماید.


قطعات مجری فرمان

قطعات مجری فرمان قطعاتی هستند که با توجه به دستور دریافتی از سوی برد کنترل پکیج، اقداماتی را انجام می‌دهند. این قطعات هیچ فعالیتی را به صورت اتوماتیک در پکیج انجام نمی دهند تا زمانی که برد کنترل به آنها فرمان بدهد.

شیر گاز برقی یا شیر موتوری گاز (Gas Solenoid Valve)

شیر موتوری یا شیر برقی پکیج یک موتور محرک الکتریکی ۲۲۰ ولت است که عملکرد آن به وسیله انرژی برق می باشد. شیر برقی گاز از دو بوبین اصلی گاز و ماژوله تشکیل شده است. شیر موتوری در قسمت پایینی و در زیر محفظه احتراق پکیج قرار دارد. شیر موتوری پکیج گاز مورد نیاز مشعل را تامین و تنظیم می نماید. شیر برقی پکیج دو مبدله دارای یک اتصال اصلی و دو اتصال فرعی می باشد. اما در پکیج های تک مبدله شیر برقی وجود ندارد.

بوبین اصلی گاز

بوبین اصلی گاز یا بوبین ۲۲۰ ولت پکیج مسیر اصلی گاز را باز یا بسته می کند.

بوبین ماژوله

بوبین ماژوله یا بوبین ۲۴ ولت وظیفه کم و زیاد کردن شعله را بر عهده دارد. در واقع بوبین ماژوله پکیج شعله را کوتاه و یا بلند می کند.

فن تخلیه دود

فن پکیج در قسمت بالای پکیج دیواری و در مسیر دودکش آن قرار دارد. وظیفه فن بردن دود حاصل از احتراق به بیرون و مکش هوای تازه به داخل پکیج می باشد.

پمپ سیرکولاسیون یا پمپ خطی (Circulator Pump)

پمپ سیرکولاتور پکیج یا پمپ گردش آب یکی از قطعات بسیار مهم در پکیج دیواری می باشد. پمپ سیرکولاتور در راه برگشت مدار گرمایش قرار دارد. به گردش در آمدن آب به وسیله پمپ سیرکولاتور توسط یک پروانه و نیروی گریز از مرکز صورت می گیرد. محل تعبیه پمپ سیرکولاتور در مدار الکتریکی بوده و در جریان گردش آب گرم و افت فشار از آن استفاده می شود. وظیفه دیگر پمپ سیرکولاتور گردش آب سرد تا مبدل می باشد. به این دلیل که آب گرم داخل مبدل بعد از گرم شدن به رادیاتورها رسیده و سپس بعد از سرد شدن آب دوباره به پمپ برگردد.


انواع قطعات مکانیکی پکیج

قطعات مکانیکی پکیج دیواری با توجه به نوع عملکردشان در پکیج، فعالیت خود را انجام داده و نیازی به هیچ گونه فرمان از سمت برد ندارند.

منبع انبساط (Expansion Vessel)

منبع انبساط پکیج مدار تامین آب گرم مصرفی است. منبع انبساط مخزنی است که فشار اضافی آب گرم را بالانس می کند. همچنین کمبود آب در گردش داخل رادیاتورها و آب مصرفی نیز توسط منبع انبساط جبران می گردد. محل قرارگیری منبع انبساط در پکیج ها متفاوت است. منبع انبساط می‌تواند در پشت دستگاه و یا در کنار محفظه احتراق قرار بگیرد.

مشعل یا بُرنر (Burner)

از دیگر قطعات پکیج دیواری مشعل یا برنر است. وظیفه اختلاط مناسب گاز و هوا برای تشکیل شعله مناسب بر عهده مشعل می باشد. مشعل پکیج از کلکتور توزیع کننده، نازل ها و تیغه ها تشکیل شده است. جهت مخلوط شدن گاز با هوا در ورودی گاز، نازل قرار دارد. وظیفه نازل مشعل مکش هوا می باشد. مخلوط گاز و هوا مسیر رفت و برگشتی را در مشعل طی کرده تا پس از تکمیل اختلاط در دهانه خروجی تیغه ها، احتراق مناسبی حاصل گردد.

ترانس جرقه زن

تمامی پکیج های دیواری به صورت آیونایز می باشند. به این معنا که برای روشن شدن شعله اصلی نیازی به شمعک نیست. ترانس جرقه زن بعد از اختلاط گاز و هوا توسط مشعل، شعله را ایجاد می کند. ترانس جرقه زن بر روی شعله قرار دارد. ترانس جرقه زنبه این صورت عمل می کند که در صورت نیاز به شعله با پرتاب جرقه بر روی مشعل شعله اصلی را روشن می نماید.

مبدل حرارتی (Heat Exchanger)

مبدل حرارتی پکیج دارای لوله های مارپیچی هستند که با تیغه هایی به نام فین به همدیگر وصل شده اند. مبدل حرارتی پکیج در مقابل شعله مشعل قرار گرفته و حرارت شعله را به آب درون لوله های خود انتقال می دهد. در صورت زیاد بودن تعداد فین ها داخل مبدل‌ پکیج، انرژی و حرارت بیشتری از شعله گرفته می شود.

تک مبدل (Bithermic)

پکیج های تک مبدل دارای یک مبدل اصلی دو منظوره می باشند. مبدل اصلی دو منظوره وظیفه تامین آب گرم مصرفی و آب گرم مورد نیاز رادیاتورها را دارد. گرمایش آب در این مدل مبدل از طریق شعله مستقیم فراهم می شود. زمانی که شیر آب گرم باز می شود درخواست آب گرم به پکیج اعلام شده و آب گرم در دسترس قرار می گیرد. این مبدل دارای چهار مسیر ورودی و خروجی است. در حالی که مبدل اصلی پکیج های دو مبدل دو مسیر ورودی و خروجی آب دارند.

پکیج های تک مبدل چهار مسیر ورودی و خروجی دارد

دو مبدل (Monothermic)

تامین گرمایش پکیج های دو مبدل با روش متفاوتی انجام می شود. پکیج ها دو مبدل دارای دو عدد مبدل حرارتی می باشند که گرمایش رادیاتورها توسط مبدل اصلی یا اولیه و گرمایش آب مصرفی از طریق مبدل ثانویه یا صفحه ای صورت می گیرد. در واقع برای عبور آب مدار گرمایشی و آب مصرفی دو مسیر سیال وجود دارد.

آب درون مبدل اصلی یا اولیه توسط حرارت مستقیم مشعل گرم می شود. اما گرمایش آب مبدل حرارتی ثانویه توسط آب گرم تولید شده در مبدل اصلی صورت می گیرد.

مبدل اصلی پکیج های دو مبدل
مبدل ثانویه پکیج های دو مبدل

هود و محفظه احتراق (Combustion Chamber)

محفظه احتراق فضایی است که در آن شعله ایجاد می گردد. محفظه احتراق تقریبا در مرکز پکیج قرار دارد. هدف از نصب محفظه احتراق محفوظ کردن مجرای هوا می باشد. محفظه داخلی احتراق از نوع ضد زنگ می باشد. قسمت بیرونی محفظه احتراق نیز از عایق‌ نسوز ‌است. جنس عایق نسوز محفظه احتراق از فوم سرامیکی می باشد.

محفظه احتراق باز

در پکیجی که دارای محفظه احتراق باز است هوای مورد نیاز برای احتراق از فضایی که پکیج در آن قرار دارد تامین می شود. در پکیج محفظه احتراق باز نیازی به فن نبوده و تخلیه دود و ورود هوا به صورت طبیعی انجام می گیرد. به عبارتی پکیج های دارای محفظه احتراق باز پکیج های بدون فن نام دارند.

محفظه احتراق بسته

محفظه احتراق بسته وظیفه فراهم کردن هوای مورد نیاز جهت احتراق را از هوای داخل اتاق یا خارج از فضایی که در آن نصب شده است را دارد . محفظه احتراق بسته از بهترین نوع وسایل احتراق می باشند. زیرا از اکسیژن محیط بسته استفاده نمی کند. به منظور تخلیه دود در محفظه احتراق بسته از فن استفاده می گردد. به عبارتی پکیج های محفظه احتراق بسته همان پکیج های فن دار می باشند.

کلاهک تعدیل (Draft Hood)

قطعه ای که بر روی لوله رابط دودکش تعبیه می شود کلاهک تعدیل نام دارد. کلاهک تعدیل گازهای محصول احتراق را به داخل دودکش پکیج ارسال می نماید. احتمال نصب کلاهک تعدیل در داخل خود پکیج وجود دارد.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


انواع شیرهای پکیج

شیر سه طرفه (Three Way Valve)

یکی از قطعات پکیج دیواری شیر سه راهه است که فقط در پکیج های دو مبدله وجود دارد. شیر سه طرفه آب گرم را به مسیر مدار گرمایشی و آب گرم مصرفی هدایت می نماید. به عنوان مثال در صورت قرار گرفتن پکیج بر روی حالت زمستانی و موجود بودن آب در مدار گرمایش، به محض باز کردن آب گرم مصرفی مسیر آب ورودی به مدار گرمایش قطع شده و مسیر آب گرم مصرفی باز می شود. همیشه اولویت با مدار آب گرم مصرفی می باشد.

شیر پرکن (Pressure Valve)

شیر پرکن پکیج وظیفه آب گیری دستگاه را بر عهده دارد. شیر پر کن در زیر پکیج قرار دارد. به همین علت برای دسترسی به شیر پرکن باید خم شده و به زیر دستگاه نگاه کنید. همچنین شیر پرکن در مسیر آب شهری و مدار گرمایش قرار دارد. با باز کردن شیر پرکن، آب شهری وارد مدار می شود.

شیر پرکن دارای دو مدل دستی و اتوماتیک است. از شیر پرکن اتوماتیک شیر پرکن در برخی از پکیج های دیجیتال استفاده شده است. در صورت کم شدن آب پکیج شیر پر کن اتوماتیک به صورت اتوماتیک آب شهری را وارد مدار خواهد کرد.

شیر اطمینان (Relief Valve)

شیر اطمینان که شیر اطمینان سه بار نیز نام دارد فشار را در مدار پکیج کنترل می نماید. شیر اطمینان در پایین دستگاه پکیج قرار می گیرد. شیر اطمینان فقط با افزایش فشار کار خواهد کرد.

زمانی که میزان فشار پکیج به بیشتر از ۳ بار برسد، شیر اطمینان باز می گردد. شیر اطمینان تا زمان رسیدن فشار پکیج به اندازه نرمال، به تخلیه آب ادامه می دهد.

شیر تخلیه آب مدار گرمایش

شیر تخلیه آب مدار گرمایش، آب موجود در پکیج را در هنگام خرابی، سرویس و یا تعمیرات دستگاه تخلیه می کند. در صورت عدم وجود شیر تخلیه آب می توان فرایند تخلیه آب از پکیج را با روشی دیگر انجام داد که در پست های دیگر به این موضوع پرداخته ایم.

شیر هواگیری اتوماتیک (Automatic Air Vent)

شیر هواگیری اتوماتیک در پشت بدنه یا هوزینگ پمپ سیرکولاتور قرار دارد. شیر هواگیری اتوماتیک همانطور که از نامش پیداست فرایند هواگیری را به صورت اتوماتیک انجام می دهد. به عبارتی شیر هواگیری اتوماتیک هوای تشکیل شده در آب ورودی به دستگاه را تخلیه می کند.

ایرونت یا شیر هواگیری مدل های مختلف دارد

سایر قطعات پکیج

وریستور

وریستور VDR یا (Voltage Dependent Resistor) یک مقاومت از جنس نیمه هادی حساس به درجه حرارت است. به منظور محفاظت از قطعات و مدارهای الکترونیکی در برابر ولتاژ اضافی از وریستور استفاده می شود.

سیستم ضد یخ زدگی (Anti-Freeze)

سیستم ضد یخ زدگی برای جلوگیری از یخ زدن پکیج، مدار گرمایش دستگاه را به طور مداوم فعال نگه می دارد. برای عمل نمودن سیستم ضد یخ زدگی در بعضی از پکیج ها یک ترموستات در داخل دستگاه قرار می دهند. به عنوان مثال در صورت متصل بودن پکیج به برق و باز بودن گاز ورودی و یکی از رادیاتورها، دمای تنظیمی پکیج در حالت زمستان نیز بر روی کمترین درجه قرار بگیرد.

گیج دما و فشار یا مانومتر (Manometer Gauge یا Pressure Gauge)

گیج دما و فشار در واقع همان دماسنج و فشار سنج می باشند. گیج دما و فشار بر روی دیواره پکیج قرار گرفته و دما و فشار دستگاه را برای مصرف کننده نمایش می دهد.

بای پاس (Bypass valve)

بای پاس یک نوع فنر است که محل قرار گیری آن در بین بلوک برگشت و شوفاژ می باشد. بای پاس در حالت نرمال در وضعیت بسته قرار دارد. استفاده از بای پاس برای پیشگیری از بی آبی و یا سوختن پمپ می باشد. در صورت نرسیدن آب به پمپ به دلیل تجمع رسوب یا مسدود بودن مسیر رفت و برگشت شوفاژ، قطعه بای پاس باز می شود.باز شدن بای پاس سبب رسیدن آب از مسیر رفت به برگشت شده تا در هنگام درخواست آب از سمت پکیج پمپ کم آب نباشد.

محدود کننده جریان آب

قطعه محدود کننده جریان آب در قسمت ورودی آب سرد به پکیج تعبیه شده است. قطعه محدود کننده جریان آب از ورود بیش از حد آب به پکیج جلوگیری می نماید. به این دلیل که حرارت مورد نیاز آب مصرفی تامین شود.

قطعه ونتوری داخل فن

اصطلاح ونتوری یکی از قوانین فیزیک است. هر گاه قطر مسیر عبور سیال با سرعت کاهش داده شود و دوباره افزایش یابد، در صورت ایجاد کردن سوراخی رو به بیرون در قسمت باریک تر نه تنها سیال از مسیر بیرون نرفته بلکه در زمان عبور سیال از این قسمت نیز عمل مکش به وجود می آید.

این قانون فیزیک در خروجی فن مورد استفاده قرار گرفته است. به منظور جلوگیری از بروز هر گونه اختلال در عبور جریان مانند مسدود شدن مسیر دودکش یا از کار افتادن فن عمل مکش را متوقف نماید. برای این کار قسمت مکش به یک سنسور وصل شده است. در نتیجه سنسور متصل به ونتوری بروز اختلال را به برد گزارش می دهد. به محض گزارش سنسور مبتنی بر نقص در تهویه، مشعل توسط برد کنترل خاموش شده و کد خطای مربوط به این قسمت ظاهر می شود.

الکترود تشخیص شعله (Flame Detection Electrode)

سیستم احتراق پکیج دارای قطعه ای به نام میله یون پکیج یا الکترود تشخیص شعله می باشد. میله یون پکیج تشکیل شدن شعله را به برد دستگاه گزارش می دهد. به این صورت که با گرم شدن سر الکترود تشخیص شعله گزارشی به برد ارسال می گردد.

در بعضی از پکیج ها میله یون پکیج کار ایجاد جرقه نیز انجام می دهد. اما در بعضب از پکیج ها نیز این دو قطعه از یکیدیگر جدا می باشند. اندازه سر میله راهی برای تشخیص قطعه جرقه زن و میله ی یون یا همان الکترود تشخیص شعله است. اندازه میله جرقه زن کوتاه تر بوده و میله الکترود تشخیص شعله یا میله ی یون نیز دارای اندازه بزرگ تری می باشد.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر