0

صفر تا صد هواگیری شوفاژ یا رادیاتور

بازدید 2075

علت تجمع هوا در شوفاژ یا رادیاتور

در سیستم های گرمایشی بنا به دلایل مختلف دستگاه گرمایش دچار هوازدگی شده و برای حل این مشکل نیاز به هواگیری شوفاژ می باشد. در این زمان رادیاتورها از هر نوعی که باشند دچار سردی و گرمی می شوند. به عبارتی قسمتی از رادیاتور سرد و قسمتی از آن گرم می شود که دلیل آن محبوس شدن هوا درون رادیاتور است.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

برای کسب اطلاعات در مورد صدا داخل رادیاتور به مقاله “دلیل صدا داخل رادیاتور و رفع آن” مراجعه نمایید.


مراحل هواگیری شوفاژ یا رادیاتور (Bleed a Radiator)

بررسی شوفاژ یا رادیاتور

در صورت محبوس شدن هوای سرد درون رادیاتور یا شوفاژ، نیاز به هواگیری می باشد. زمانی که رادیاتور دارای هوا باشد، هنگام روشن کردن شوفاژ، یک قسمت یا تمام آن سرد می ماند. دلایل دیگری نیز برای سرد بودن شوفاژ وجود دارد. به همین علت باید موارد دیگری را نیز قبل از هوا گیری چک نمود. در صورت عدم وجود مشکلات دیگر، با یک هواگیری ساده مشکل سرد بودن به راحتی حل می گردد. به دلیل دمای بالای رادیاتور یا شوفاژ، هنگام چک کردن شوفاژ باید مراقب گرمای سیستم بود.

اگر تمامی رادیاتورهای یک ساختمان سرد باشند، سیستم گرمایشی ساختمان دارای مشکل می باشد. همچنین احتمال شکستگی در لوله کشی وجود دارد. اگر در قسمتی از سیستم لجن یا رسوب تشکیل شده باشد باعث بروز مشکل می گردد.

در صورت تجمع آب در قسمت پایینی رادیاتور یا شوفاژ، دستگاه دارای مشکل نشتی می باشد. برای رفع مشکل نشتی، شوفاژ را خاموش کرده و اتصالات ورودی به شوفاژ محکم می شوند. امکان پوسیدگی اتصالات در صورت عدم قطع نشتی وجود دارد و باید تعویض گردند.

در صورت گرم بودن شوفاژهای طبقات پایین و سرد بودن شوفاژهای طبقات بالا، فشار سیستم مطلوب نمی باشد. زیرا آب گرم به طبقات بالا نمی رسد.

تهیه آچار مخصوص هواگیری رادیاتور یا شوفاژ

برای هواگیری شوفاژ نیاز به وسیله ای برای باز کردن شیر خروجی رادیاتور است. شیر خروجی در قسمت انتهایی بالای رادیاتور یا شوفاژ قرار دارد. یک قسمت مربعی شکل بر روی شیر خروجی وجود دارد. برای تنطیم کردن شیر خروجی از این دریچه مربعی شکل استفاده می شود. آچارهای مخصوص هواگیری شوفاژ دارای قیمت پایینی هستند و به راحتی یافت می شوند. اندازه آچار باید با شیر خروجی متناسب باشد. همچنین از آچار فرانسه و ابزارهای مناسب دیگری نیز می توان به جای آچار مخصوص استفاده نمود.

معمولا در ایران این آچار به صورت پلاستیکی در بازار موجود می باشد
آچارهای هوا گیری دارای مدل های مختلفی است

در طراحی شوفاژ های جدید امکان استفاده از پیچ گوشتی برای تنظیم شیر خروجی وجود دارد. در صورت هواگیری یکی از شوفاژها باید تمامی شوفاژ های موجود را نیز هواگیری کرد.

خاموش نمودن سیستم گرمایش

اگر سیستم گرمایش روشن باشد، هوای بیشتری به رادیاتور یا شوفاژ وارد می شود. به همین دلیل سیستم گرمایش مرکزی باید قبل از هواگیری خاموش گردد. قبل از هواگیری رادیاتور باید گرمای سیستم از بین برود. پس از خاموش کردن سیستم در صورت گرم بودن قسمتی از رادیاتور، باید تا خنک شدن کامل دستگاه صبر نمود.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

باز نمودن شیر خروجی شوفاژ

باید شیر های ورودی و خروجی شوفاژ یا رادیاتور در حالت باز قرار گرفته باشند. آچار هواگیری یا آچار فرانسه باید بر روی قسمت مربعی شکل شیر خروجی قرار بگیرد. برای باز کردن شیر آچار باید در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت چرخانده شود. بعد از این مرحله باید صدای خروج هوا از شیر خروجی بیرون بیاید. در صورت تخلیه هوای سرد درون رادیاتور ، آب درون لوله کشی سیستم گرمایش جایگزین هوای سرد می شود.

جلوگیری از ریزش آب به اطراف شوفاژ

قطره های آب هنگام خروج هوا از شوفاژ یا رادیاتور، به بیرون چکه می کنند. از یک دستمال یا حوله به منظور جلوگیری از خیس شدن اطراف شوفاژ استفاده شود. همچنین می توان برای جلوگیری از ریزش قطره های آب از یک کاسه در زیر شیر خروجی استفاده نمود.

خروج آب بدون هوا

خروج آب از رادیاتور یا شوفاژ باید تا زمانی ادامه پیدا کند که این آب بدون هوا خارج شده و به حالت پایدار برسد. زمانی که آب خارج شده بدون هوا باشد، آچار مخصوص را به جهت بستن شیر خروجی و محکم کردن آن در جهت عقربه های ساعت چرخانده شود.

هواگیری باقی رادیاتور یا شوفاژهای ساختمان

برای اطمینان از خروج هوای اضافی موجود در سیستم گرمایش باید باقی رادیاتور یا شوفاژ ها نیز هواگیری شوند. به وسیله حوله خشک کن، هواگیری لوله ها نیز انجام می شود.

هواگیری شوفاژ به منظور نگهداری مناسب از سیستم گرمایش باید به صورت دوره ای انجام شود. بعد از هربار تعمیر، هواگیری سالانه همراه با هواگیری رادیاتور مناسب است.

تنظیم میزان فشار پکیج یا موتورخانه داخلی

بعد از هواگیری رادیاتور به احتمال قوی پکیج دچار افت فشار می شود. در این صورت با چرخاندن و بازکردن شیر پرکن پکیج از زیر پکیج (که اغلب به رنگ آبی یا مشکی می باشد) فشار پکیج بالا می رود. زمانی که فشار به ۱.۵ بار رسید شیر باید بسته شود. اگر فشار از ۱.۵ کمی بیشتر شد (به عنوان مثال روی ۲ باشد) نیازی به پایین آوردن فشار پکیج نمی باشد. اگر فشار پکیج به بیشتر از ۳ برسد، شیر اطمینان پکیج باز شده و آب به زمین ریخته خواهد شد.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


چطور برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر