نماد سایت وب سایت اسپیتی

آشنایی با عملکرد سیستم پکیج دیواری

پکیج دیواری- وب سایت اسپیتی

پکیج دیواری یک وسیله برای گرم کردن آب برای استفاده در گرمایش رادیاتور و آب گرم مصرفی است.

پکیج دیواری چیست؟

پکیج دیواری (Combi Boiler) یک وسیله گرمایشی برای تامین گرمای آب مصرفی و برای گرم کردن آب مورد نیاز برای گرمایش رادیاتور است. آب گرم مصرفی رادیاتورها به منظور گرم کردن محیط توسط پکیج تولید می شود.

در پکیج دیواری گازسوز وقتی آب گرم در خانه باز می شود سنسور پکیج، جریان آب را تشخیص داده و بعد جرقه زن، مشعل را روشن می کند و آبی که در داخل مبدل حرارتی پکیج جریان پیدا کرده را نیز گرم می کند. همچنین یک ترموستات میزان گاز ورودی به مشعل را کنترل می کند تا دمای آب که از قبل تعیین شده است حفظ شود.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


عملکرد سیستم پکیج دیواری

هنگامی که آب باز می شود، سنسور جریان آب که به برد یا همان (ECU) وصل است، جریان آب را تشخیص می دهد. سپس برد الکترونیکی پکیج، فرمان باز شدن جریان گاز و ایجاد جرقه را به صورت همزمان صادر می کند. جرقه زن دستگاه به وسیله تولید جرقه، مشعل را روشن می نماید. پس از روشن شدن شعله، سنسور تشخیص شعله یا الکترود تشخیص شعله کار جرقه زن را متوقف می کند. در ادامه آبی که در حال عبور از لوله های باریک مبدل حرارتی است، توسط مشعل گرم می شود. همچنین ترموستات، دمای آب را بررسی کرده تا به کمک برد دستگاه، گاز را به اندازه و مطابق با دمای تنظیم شده دستگاه، جاری نماید. در صورت خاموش شدن شعله، با تشخیص سنسور شعله و فرمان برد دستگاه، جریان گاز قطع می گردد. این کار از تجمع و انتشار گاز جلوگیری می نماید.

عملکرد پکیج دیواری در حالت زمستانی

وظیفه اصلی پکیج دیواری در فصل زمستان تامین آب گرم مدار گرمایش می باشد. زمانی که شیر آب گرم باز شود، سنسور برقی، مدار رادیاتور را تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است، قطع می کند. به محض بستن شیر آب گرم مصرفی، شیر سه طرفه برقی آب گرم مدار گرم کننده را به صورت اتوماتیک به سمت رادیاتور هدایت می نماید. به همین دلیل آب گرم همیشه در دسترس می باشد.

عملکرد پکیج دیواری در حالت تابستانی

پکیج های دیواری در فصل تابستان تنها وظیفه تامین آب گرم مصرفی را دارا می باشند. در این زمان وقتی شیر آب گرم مصرفی باز شود، میکروسوئیچ سنسور فشار و برد کنترل، فرمان روشن شدن را به مشعل می دهند. در این حالت تا زمانی که که شیر آب گرم باز باشد، آب گرم مصرفی توسط مبدل حرارتی به صورت پیوسته و فوری تامین می گردد. اما به محض بستن شیر آب گرم، دستگاه نیز خاموش می شود.


قطعات پکیج دیواری

قطعات الکترونیکی پکیج

قطعات مکانیکی پکیج

انواع شیرهای پکیج

سایر قطعات پکیج

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قطعات پکیج دیواری به مقاله “معرفی قطعات پکیج دیواری و آشنایی با روش کار آنها” مراجعه فرمایید.


انواع پکیج دیواری بر اساس مبدل

پکیج تک مبدل

پکیج های تک مبدل شامل دو لوله بوده که در یکی از لوله ها آب گرم مصرفی و در لوله دیگر، آب گرم سیستم گرمایش جاری می باشد. در این پکیج آب گرم مصرفی و آب گرم سیستم گرمایش با شعله تماس مستقیم دارند. به همین دلیل احتمال ایجاد رسوب در مبدل بیشتر می شود. همچنین به علت تماس مستقیم شعله با آب گرم مصرفی، نوسانات دما در این مدل پکیج ها بیشتر است.

پکیج دو مبدل لحظه ای

این پکیج ها دارای دو مبدل می باشد. یکی از آنها مبدل اولیه است که به منظور جهت گرم کردن آب گرم سیستم گرمایش استفاده می گردد. مبدل دیگر مبدل ثانویه نام دارد که برای گرم کردن آب گرم مصرفی مورد استفاده قرار می گیرد. مبدل اصلی با شعله در تماس مستقیم است و آب مورد نیاز سیستم گرمایش را تامین می کند. مبدل ثانویه دارای صفحاتی بوده که آب گرم مصرفی و آب گرم سیستم گرمایش به صورت یکی در میان، بین این صفحات جاری است.

وظیفه تشخیص وضعیت تولید آب گرم مصرفی بر عهده فلوسوئیچ، فلومتر و یا مشابه آن می باشد. نحوه عملکرد آن به این شکل است که در صورت نیاز به آب گرم بهداشتی، مسیر عبور آب گرم سیستم گرمایش توسط شیر سه راهه تغییر پیدا می کند. سپس آب گرم شده به سوی مبدل ثانویه جاری شده و به صورت غیر مستقیم موجب گرم شدن آب گرم مصرفی می شود. در صورت استفاده نکردن از آب گرم بهداشتی و فعال بودن حالت زمستانه، شیر سه راهه جریان را به سمت مسیر گرمایش هدایت می کند. به دلیل در ارتباط نبودن مستقیم آب گرم مصرفی با شعله، احتمال ایجاد رسوب کمتر می باشد.

پکیج دو مبدل مخزن دار

این پکیج ها شامل منبع کویل دار، پمپ برای گردش آب گرم منبع کویلی و پمپ گرمایش یا شیر سه راهه می باشند. در این پکیج آب گرم بهداشتی به وسیله منبع کویل دار گرم می گردد. دمای آی داخل مخزن توسط سنسور دما کنترل می شود. در صورتی که دمای آب کمتر از دمای تنظیم شده باشد، پمپ سیرکولاتور مسیر آب گرم بهداشتی روشن و پمپ سیرکولاتور مسیر گرمایش خاموش می گردد. همچنین در شرایط نیاز به گرمایش، پمپ سیرکولاتور سیستم گرمایش روشن می گردد. در این سیستم امکان تامین همزمان آب گرم بهداشتی و آب گرم سیستم گرمایش مانند پکیج های دو مبدل لحظه ای وجود ندارد.اما به دلیل وجود منبع کویل دار امکان ذخیره آب گرم بهداشتی می باشد. در صورت نیاز به آب گرم بهداشتی در زمان های کوتاه تر، سیستم گرمایش از مدار خارج می گردد.


انواع پکیج بر اساس محفظه احتراق

پکیج با محفظه احتراق باز

در این مدل پکیج هوای لازم برای احتراق از فضای داخل تامین می گردد. تخلیه محصولات ناشی از احتراق می تواند به وسیله فن یا مکش طبیعی توسط دودکش انجام گیرد.

پکیج با محفظه احتراق بسته

در این مدل پکیج، محفظه احتراق کاملا درزبندی شده و هوای لازم برای احتراق باید از هوای بیرون تامین گردد. این پکیج ها مجهز به یک فن و دودکش هم محور به منظور تامین هوای مورد نیاز برای احتراق و مخروج محصولات احتراق می باشد. همچنین امکان استفاده از دودکش تک محور که دارای دو لوله مجزا یکی برای تامین هوای مورد نیاز احتراق و دیگری برای خروج محصولات احتراق است نیز وجود دارد.


انواع پکیج بر اساس فن

پکیج فن دار

تخلیه گازهای محصول احتراق در پکیج های فن دار به صورت اجباری و توسط فن انجام می گیرد. قطر دودکش پکیج های فن دار نسبت به پکیج های بدون فن، کوچکتر می باشد. دودکش پکیج های فن دار به صورت دو لوله هم محور است. از لوله داخلی این دودکش محصولات احتراق خارج شده و از لوله خارجی نیز هوای مورد نیاز برای احتراق وارد می گردد. به دلیل محدود بودن طول دودکش هم محور، در مواردی که طول دودکش از حداکثر طول مجاز دودکش هم محور بیشتر باشد امکان استفاده از دو لوله مجزا وجود دارد.

پکیج بدون فن

در پکیج های بدون فن محصولات احتراق با مکش طبیعی که ناشی از ارتفاع دودکش است، انجام می شود. ارتفاع مجاز دودکش حداقل ۳ متر و حداکثر ۲۰ متر می باشد. در پکیج های بدون فن استفاده از کلاهک تعدیل در انتهای دودکش توصیه می شود.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


انواع پکیج دیواری بر اساس سوخت مصرفی

پکیج گازی

این مدل پکیج از گاز طبیعی استفاده می کند. به دلیل هزینه کمتر سوخت گاز نسبت به برق در ایران، پکیج گازی متداول ترین پکیج مورد استفاده می باشد.

پکیج برقی

پکیج های برقی به صورت دیواری می باشند. این پکیج ها به دلیل عدم نیاز به دودکش در مکان هایی که از نظر اجرای دودکش محدودیت دارند یا امکان دسترسی به گاز شهری وجود ندارد، کاربرد دارند.

پکیج گازوئیلی

در مکان هایی که امکان دسترسی به گاز وجود ندارد از این پکیج استفاده شده و به صورت زمینی می باشد.

پکیج دوگانه سوز

در این پکیج ها بخشی از سوخت مصرفی گازوئیل بوده و بخشی به صورت گاز می باشد. این پکیج ها نیز به صورت زمینی تولید می شوند و در مکان های حساس که امکان قطع گاز وجود دارد، استفاده می شوند.


انواع پکیج از لحاظ نصب


مزایای پکیج دیواری


معایب پکیج دیواری


نکات مکان نصب پکیج دیواری


مکان های ممنوع نصب پکیج دیواری


نکات ایمنی نگهداری از پکیج دیواری

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


خروج از نسخه موبایل