گرمایش از کف
گرمایش از کف (Underfloor Heating) یک نوع سیستم گرمایشی برای ساختمان ها است. امروزه از انواع این سیستم در کارخانه ها، استخرهای روباز و سرپوشیده، چمن ورزشگاه ها، ساختمان های تجاری و مسکونی استفاده می شود.
مزایا
مقرون بصرفه بودن در انرژی
میزان مقرون بصرفه بودن این نوع سیستم گرمایش در هزینه و سوخت را می توان در مقایسه با رادیاتور متوجه شد. به این صورت که رادیاتورها برای اثر بخشی خوب نیاز به دمای ۶۵ الی ۷۵ درجه سانتیگراد را دارند. در حالی که انواع گرمایش از کف نیازمند به حدود ۳۰ درجه و یا حتی کمتر هستند. علاوه بر این رادیاتورها گرمای یکنواختی را برای محیط ایجاد نمی کنند. هر چقدر به رادیاتور نزدیک شوید گرمتر است و محیط های دورتر از آن سردتر هستند. ولی در سیستم گرمایش از کف همه نقاط به یک اندازه گرم می باشند.
نصب و اجرای آسان
نصب و اجرای این سیستم پیچیده نیست. ساده بودن این کار باعث می شود نگهداری از این سیستم نیز راحت باشد. هیچ نیازی به نگهداری و تعمیر آن نیست. اگر گرمایش از کف به سیستم ترموستات اتوماتیک مجهز شود هر چند در ابتدا هزینه بر خواهد بود اما با صرفه جویی در هزینه انرژی در بلند مدت باعث صرفه جویی می شود.
با مجهز کردن به این سیستم دیگر نیازی به روشن و خاموش کردن دستی نیست.
عدم اشغال فضا
در انواع گرمایش از کف کوچکترین فضایی اشغال نمی شود. زیرا در زیر کف است. حتی در رادیاتورهای مدرن مقدار کمی فضا اشغال می شود.
عدم سیاه شدن دیوارها و پرده ها
در سیستم های گرمایشی مثل شومینه و بخاری و حتی رادیاتور بخشی از دیوارها و پرده ها سیاه می شوند. اما در سیستم گرمایش از کف که حرارت آن از طریق همرفتی و تابشی منتقل می شود در جایی از محیط سیاهی ایجاد نمی شود.
امروزه ثابت شده است که گرمایش از کف آبی، بدون هرگونه بار الکتریسته است و باعث باردار شدن پرزهای قالی نمی شود. در نتیجه امکان ایجاد کردن و یا تشدید بیماریهای تنفسی توسط سیستم گرمایش از کف وجود ندارد.
شما می توانید بر روی این سیستم گرمایشی بدون ایجاد هر نوع مشکلی از چوب، قالی، سنگ، سرامیک، موزاییک، لمینت و پارکت استفاده کنید.
امنیت بالا
در سیستم گرمایشی امکان برخورد با لبه های تیز رادیاتور و بخاری وجود دارد. اما در این نوع سیستم، کل سیستم در زیر کف می باشد و هیچ برخوردی صورت نمی گیرد و کاملا امن می باشد.
معایب
- قیمت بالای نصب گرمایش از کف
- زمان بر بودن اجرای گرمایش از کف
- افزایش ارتفاع کف
قیمت بالا
هزینه نصب این سیستم کمی بالا است و دلیل آن هم استفاده از وسیله ها و تجهیزات زیاد مثل کلکتور، لوله های چند لایه، عایق های کف پوش، بتن و شیرهای مختلف بر روی کلکتور می باشد.
زمان بر بودن
سیستم گرمایش از کف نیاز به زیر سازی های مختلف از جمله کف سازی و لوله کشی دارد. به همین دلیل نسبت به سایر سیستم ها گرمایشی زمان بر است. فقط خشک شدن بتن بر روی لوله ها سه روز زمان می برد.
افزایش ارتفاع کف
در ساختمان هایی که نیاز به بازسازی دارند؛ یکی از مشکلات اجرای این سیستم افزایش ارتفاع کف ساختمان است. در حالی که ارتفاع سقف ثابت است و نمی توان تغییری داد.
دلایل مجاز نبودن استفاده از زانویی در سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف یکی از مهم ترین اصل های درج شده در قوانین ملی ساختمان مربوط به عدم استفاده از اتصالات و زانویی در سیستم گرمایش از کف می باشد. بر اساس این قانون طراحی انشعابات ادامه مطلب
نحوه محاسبات برای گرمایش از کف
یکی از مهمترین مراحل اجرا کردن گرمایش از کف، محاسبات مورد نیاز برای عملی کردن پروژه می باشد. این محاسبات در دو مرحله محاسبه بار حرارتی مورد نیاز و شار حرارتی مورد نیاز انجام می ادامه مطلب
طراحی و نکات مهم در اجرای گرمایش از کف
طراحی لوله کشی سیستم گرمایش از کف مناسب بودن طراحی گرمایش از کف برای محیط بسته به نوع بهره وری اتاق، نوع سیستم گرمایش از کف، تعداد دیوارهای سرد و به حرارت مورد نیاز از ادامه مطلب
موارد مهم انتخاب لوله های سیستم گرمایش از کف
یکی از مهمترین لوازمی که در اجرای گرمایش از کف نیاز است تهیه لوله های مخصوص برای انتقال آب گرم برای کف ساختمان است. با توجه به خصوصیات ذکر شده لوله های فلزی نمی توانند ادامه مطلب
آشنایی با گرمایش از کف و معرفی انواع گرمایش از کف
گرمایش از کف چیست؟ گرمایش از کف (Underfloor Heating) یک نوع سیستم گرمایشی برای ساختمان ها است. امروزه از انواع سیستم گرمایش از کف در کارخانه ها، استخرهای روباز و سرپوشیده، چمن ورزشگاه ها، ساختمان ادامه مطلب
گرمایش از کف یا رادیاتور کدام بهتر است؟
یکی از مسائل مهم که در فصل سرما همیشه مطرح می شود چگونگی تامین دمای مطلوب ساختمان است. امروزه روش های مختلفی برای تامین گرمایش محیط وجود دارد. گرمایش از کف و رادیاتور دیواری هر ادامه مطلب