0

اسپلیت یا کولرگازی روزانه چند ساعت باید روشن باشد؟

اسپلیت یا کولرگازی روزانه چند ساعت روشن باشد؟- وب سایت اسپیتی
بازدید 18958

کارکرد دستگاه اسپلیت یا کولر گازی به گونه ای است که قابلیت سرمادهی و یا سرمادهی و گرمادهی را با هم دارا می‌باشد. براساس عملکردشان (گرمایشی و سرمایشی) در تمام فصول سال، تامین کننده هوای سرد و خنک یا گرم می باشند. ولی توصیه می شود در زمستان برای گرم کردن محیط با توجه به مصرف برق به عنوان وسیله کمکی از این دستگاه بهره برده شود. کولرگازی ها در انواع و مدل های متفاوتی در بازار موجود می باشند.

اسپلیت ها عموما طبق اصول استاندارد و فناوری های پیشرفته و مطابق با شرایط آب و هوایی مختلف، طراحی و تولید می شوند. در هنگام خرید کولرگازی اگر به شرایط آب و هوایی، تناسب داشتن ظرفیت دستگاه با ابعاد و اندازه فضا دقت شود. و دستگاهی با اجزا و قطعات اصلی و سالم انتخاب شود. باعث بالا رفتن راندمان و عمر و کارکرد دستگاه می شود. برهمین اساس سیستمی که این مزایا را دارند و مرتب سرویس می شوند. توانایی کارکرد مداوم و بدون وقفه را می توانند داشته باشند.

برای خواندن مقاله “نحوه انتخاب کولرگازی یا اسپلیت مناسب” روی متن کلیک کنید. 


آیا می توان از کولر گازی به صورت دائم استفاده کرد؟

کولرگازی هم مانند سایر وسایلی که دارای کمپرسور و گاز مبرد هستند. اگر بدون وقفه روشن باشد، مشکلی برای قطعات آن ایجاد نمی شود.

البته علاوه بر مرغوبیت اجزا، قطعات و نوع و برند کمپرسور، جریان برق مصرفی نیز در مدت زمان روشن بودن اسپلیت تاثیر گذار می باشد. یعنی اگر میزان برق ورودی به دستگاه بدون نوسان باشد و از هزینه های برق نیز چشم پوشی شود. می توان از این وسیله به طور دائم استفاده کرد.


چگونگی کارکرد دستگاه اسپلیت در زمان روشن بودن دایم

هنگامی که کولرگازی مدت زمان طولانی روشن باشد، دستگاه بعد از مدت کوتاهی در وضعیت اتومات قرار می گیرد. در حالت اتومات کمپرسور خاموش می شود و دستگاه فقط روی فن کار می کند.

معمولا زمان کارکرد کمپرسور بین 15 تا 20 دقیقه است. بقیه ساعات دستگاه در حالت فن می باشد.

اما اگر ظرفیت کولر گازی کمتر یا بیشتر از متراژ محیط باشد و ساختمان به مقدار لازم عایق نباشد. باعث می شود کولر گازی متفاوت از بازه زمانی بیان شده کار کند.

در نتیجه اگر کارکرد دستگاه اسپلیت بیشتر از بازه زمانی باشد. احتمال داغ شدن کمپرسور کولر گازی بیشتر می شود. از جهتی به دلیل فشار زیادی که به دستگاه وارد می شود، باعث افزایش تصاعدی میزان برق مصرفی می شود. قدرت سیستم برای خنک کردن بسیار کاهش می یابد و ممکن است ساعت ها به طول انجامد.

از طرفی اگر مدت زمان کارکرد کمپرسور کمتر از ده دقیقه باشد. رطوبت زدایی از محیط به طور کامل انجام نمی گیرد و باز گرما در محیط احساس خواهد شد.

نتیجه گیری

اگر برق ورودی به دستگاه های الکتریکی (اسپلیت یا کولرگازی) دارای قدرت کافی باشد. باعث افزایش کارکرد و راندمان آن ها خواهد شد.

اما امکان دارد در مواقعی برق دارای نوسان باشد. یا هوا خیلی گرم بوده و کاربران بیشتری هم در نزدیکی از جریان برق استفاده کنند. یا کولر گازی عمر خود را کرده باشد، در این حالت دستگاه به برق بیشتری برای روشن بودن نیاز دارد. لذا اگر اسپلیت بطور دایم روشن باشد میزان ولتاژ برق ورودی به دستگاه کم و زیاد می شود، سیستم داغ کرده و به احتمال زیاد دچار آتش سوزی می شود. این آتش گرفتن کولر گازی به دلیل اتصالی کردن برق دستگاه به علت افزایش بار ورودی بر این وسیله است.

ولی اگر این مشکلات وجود نداشته باشد و طبق مطالب بالا ظرفیت دستگاه متناسب با محیط باشد و سرویس کاری بطور منظم انجام شود. روشن ماندن شبانه روزی کولرگازی نه تنها باعث افزایش هزینه برق مصرفی نمی شود بلکه حتی  باعث کاهش هزینه های پرداختی ساختمان می شود.

چرا که کمپرسور کولرگازی دارای سیستم قطع کن می باشد. سرعت کار کرد دستگاه را با توجه به دمای دریافت شده از ترموستات تنظیم می کند و اگر کولر گازی دائماً روشن باشد، به محض اینکه دمای محیط به اندازه کافی سرد شود، دستگاه به صورت اتومات خاموش می شود و در حالت فن قرار می گیرد.

در نتیجه از داغ کردن کمپرسور پیشگیری شده و ساختمان بیش از اندازه گرم یا سرد نمی شود.

می توانید برای دیدن آگهی ها و فروشندگان انواع اسپلیت یا همان کولر گازی و سایر کالاهای سرمایش و گرمایش با تفکیک شهر و استان به سایت اسپیتی سر بزنید.


نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر