مقایسه رادیاتور پنلی یا رادیاتور پره ای
مقایسه رادیاتور از نظر جنس
در مقایسه رادیاتور پنلی با پره ای، رادیاتور پنلی یکی از جدیدترین نوع رادیاتورهای تولید شده می باشند. این رادیاتورها معمولا از ورق هایی از جنس فولاد ساخته می شوند. به این مدل، رادیاتور فولادی نیز می گویند.
رادیاتور پره ای از کنار هم قرار گرفتن تعدادی پره از جنس آلومینیوم ساخته می شود. به این مدل، رادیاتور آلومینیومی نیز گفته می شود.
برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
مقایسه رادیاتور از نظر قیمت
در مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای از نظر اقتصادی، رادیاتور پنلی مطمئنا مقرون به صرفه تر می باشد. زیرا فولادی که در رادیاتور پنلی استفاده شده از آلومینیوم مورد استفاده در رادیاتور پره ای ارزان تر است. همچنین در رادیاتور پنلی یا همان رادیاتور فولادی نیاز به خرید لوازم نصب جداگانه نیست و تمام لوازم نصب اعم از بست و پیچ و رول پلاک در داخل بسته بندی آن موجود می باشد. اما برای نصب رادیاتور آلومینیومی یا پره ای باید تمام لوازم نصب آن جداگانه خریداری گردد.

مقایسه رادیاتور از نظر نصب و تعویض
بطور کلی نصب رادیاتور پنلی نسبت به رادیاتور پره ای راحت تر و سریع تر می باشد.
در رادیاتور پره ای امکان وصل و جدا کردن پره ها به همدیگر وجود دارد. معمولا این پره ها به حالت متصل و به صورت ۵، ۷ و ۱۰ پره فروخته می شوند. ولی رادیاتور پنلی به صورت یکپارچه است و مثل رادیاتورهای پره ای امکان اضافه کردن و کم کردن به آن وجود ندارد. در رادیاتور پنلی هنگام سوراخ شدن و آب دادن باید کل رادیاتور عوض شود.
البته تعویض و حل مشکل رادیاتورهای پره ای نیز به راحتی انجام نمی شود. اگر رادیاتور کهنه شده باشد امکان باز شدن آن کم است و تعویض آن مقرون بصرفه نخواهد بود. در صورت سلامت نیز امکان تعویض تکی هم به علت عدم فروش تنها یک پره، کمی مشکل است. بهتر است اگر پره ای ایراد داشته باشد آن پره حذف شود.
مقایسه از نظر نصب بر روی دیوار
رادیاتور پنلی به دلیل استفاده از فولاد در ساخت آن دارای وزن بیشتری نسبت به رادیاتور پره ای یا آلومینیومی است. زیرا وزن فولاد از آلومینیوم بیشتر می باشد. به همین علت نصب رادیاتور پره ای فشار کمتری را به دیوار وارد می کند.
برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
مقایسه از نظر نیاز به هواگیری
رادیاتورهای پره ای به خاطر جنس آلومینیوم و واکنش شیمیایی که در آن اتفاق میافتد نیاز به هواگیری زیادی دارند. ولی در رادیاتورهای پنلی شاهد همچین مشکلی نیستیم.
برای کسب اطلاعات کامل در مورد هواگیری رادیاتور به مقاله “صفر تا صد هواگیری شوفاژ یا رادیاتور” مراجعه فرمایید.

مقایسه از نظر ظاهر و زیبایی
زیبایی رادیاتورهای پنلی و پره ای بحث سلیقه ای است. اما در مسئله تمیز کردن رادیاتورهای پنلی به علت سطح صاف رادیاتور تمیزکاری آن ها راحت تر می باشد. همچنین رادیاتورهای پره ای برای تولید گرمای یکسان با رادیاتور پنلی نیاز به نصب پره های زیادی دارند و این به معنای اشغال فضای بیشتر و هزینه بیشتر است.
یکی دیگر از معایب رادیاتورهای آلومینیومی سیاه کردن دیوار است که بعد از مدتی کارکردن رنگ دیوار را سیاه می کنند. البته این موضوع در رادیاتورهای پنلی نیز در اثر گردش هوا ایجاد می شود. ولی در پره ای این موضوع اغلب بیشتر اتفاق می افتد.
برای کسب اطلاعات در مورد دلایل سیاه کردن دیوار توسط رادیاتور یا شوفاژ به مقاله “دلایل سیاه کردن دیوار به وسیله رادیاتور” مراجعه نمایید.

مقایسه رادیاتور ها از نظر سازگاری با پکیج
به خاطر وجود قطعات مسی مخصوصا مبدل حرارتی در پکیج و عدم سازگاری این جنس با آلومینیوم مورد استفاده در رادیاتور پره ای سیستم همیشه دچار هوازدگی شده و باید مرتب هواگیری و جبران افت فشار کرد.
مقایسه از نظر مقاومت
رادیاتورهای آلومینیومی در برابر زنگ زدن مقاومت تر می باشند و در مکان های مرطوب مانند حمام به خاطر خاصیت فلز آلومینیوم زنگ نمی زنند.
برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
نظرات کاربران