0

آشنایی با ایرونت یا شیر هواگیری پکیج دیواری و بررسی عملکرد این قطعه

ایرونت یا شیر هواگیری پکیج- وب سایت اسپیتی
بازدید 3921

ایرونت یا شیر هواگیری چیست؟

در سیستم پکیج‌ همیشه مواردی مانند رسوب گرفتن قطعات، خوردگی در لوله‌ها و عدم تنظیم مناسب دما به دلیل وجود هوا در سیستم ایجاد می شود. ایرونت یا اتونت (Auto Vent یا Air Vent) یا همان شیر هواگیری پکیج به منظور هواگیری مدار گرمایشی در پکیج تعبیه شده و وظیفه تخلیه هوای اضافی موجود در سیستم را بر عهده دارد.

شیر تخلیه هوا یا ایرونت پکیج به علت اینکه زمان طولانی با دمای زیاد در تماس می باشد و فشار بالایی را متحمل می شود باید مقامت زیادی داشته باشد. برای اینکه تخلیه هوا یا هواگیری به صورت صحیح انجام گیرد، بهترین محل برای نصب این قطعه بر روی هوزینگ پمپ پکیج می باشد.

ایرونت با جنس پلاستیک و برنجی تولید می شود. در قدیم ایرونت های استفاده شده در پکیج از جنس برنج بودند. تجمع رسوب در ایرونت های برنجی به سرعت انجام می گیرد و برای همین نیز به سختی باز می شود. در زمان حال از ایرونت های پلاستیکی برای بهبود هواگیری در پکیج استفاده می شود.

برای هواگیری بیشتر می توان یک ایرونت دیگر در مدار گرمایشی نصب کرد. این ایرونت را می توان در پکیج، کلکتور یا رادیاتور که بالاترین نقطه این مدار هستند نصب کرد.

برای آشنایی با قطعات دیگر پکیج به مقاله “معرفی قطعات پکیج دیواری و آشنایی با روش کار آنها” مراجعه فرمایید.

نحوه عملکرد ایرونت یا شیر هواگیری پکیج

هواگیری توسط ایرونت در تمامی پکیج ها به صورت اتوماتیک انجام می گیرد. یک شناور داخل ایرونت وجود دارد که از جنس تفلون است. این شناور در حالت عادی مقابل روزنه شیر قرار می گیرد. بعد از اینکه هوا به داخل شیر وارد شد، شناور خود به خود به سمت پایین حرکت خواهد کرد و در روی آب قرار خواهد گرفت. در این شرایط روزنه شیر باز شده و هوای اضافی را تخلیه می کند. شناور بعد از تمام شدن هواگیری به جای اول خود بر می گردد. در صورت نگهداری صحیح از پکیج این قطعه عمر طولانی دارد.


دلایل نصب ایرونت یا شیر تخلیه هوا پکیج

  • از دلایل مهم نصب ایرونت نیاز سیستم پکیج به هواگیری می باشد. شیر تخیله هوا یا ایرونت از خوردگی لوله ها و زنگ زدگی که به خاطر هوا و دیگر گاز ها در سیستم ایست جلوگیری می کند.
  • ایرونت پکیج باعث می شود هوا به قسمت آب گرم مدار گرمایشی وارد نشود.
  • هنگامی که داخل لوله ها هوا موجود باشد اشکالاتی مانند افت قدرت پمپ، منبسط شدن ناگهانی توده هوا، کاهش دبی جریان سیال، و احتمال خوردگی لوله ها به وجود می آید.

انواع ایرونت یا شیر تخلیه هوا

شیر تخلیه هوا اتوماتیک

ایرونت یا شیر تخلیه هوا مورد استفاده در پکیج ها، اتوماتیک می باشد. شیر تخلیه هوا با هواگیری اتوماتیک به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل در عملکرد دستگاه، بر روی کلکتورهایی که دارای دبی سنج هستند، نصب می گردند. همچنین می توان از ایرونت اتوماتیک در سیستم های دیگر نیز استفاده نمود.

در داخل محفظه شیر هواگیری استوانه ای شکل یک بالن پلاستیکی، که بر روی این محفظه یک شیر سوزنی کوچک تعبیه شده است، قرار دارند. به منظور تخلیه هوا نیز یک محفظه کوچک که توسط شیر سوزنی باز و بسته می گردد، بر روی بخش بالایی بدنه استوانه ای شکل قرار گرفته است.

کارکرد ایرونت ها به این صورت است که در صورت عدم وجود هوای اضافه در سیستم، با وار کردن فشار توسط آب بالن در داخل استوانه به سمت بالا حرکت می کند. زمانی که بالن به بالاترین قسمت برسد، محفظه خروج هوا توسط شیر سوزنی بسته شده و نمی گذارد هوا وارد بشود. به علت مغایرت فشار هوا و سیالات، هوای اضافه در سیستم زیاد می شود. به همین علت سطح آب داخل استوانه کاهش یافته و در ادامه نیز هوای داخل سیستم به قسمت بالای استوانه می رود. در صورت وجود اختلاف فشار، بالن درون شیر هواگیری به سمت پایین رفته و شیر سوزنی نیز از محفظه به بیرون می رود. در واقع با این عمل هوای اضافه نیز تخلیه می گردد.

شیر تخلیه هوا دستی

شیر هواگیری دستی در پکیج کاربردی ندارد. شیرهای هواگیری دستی نیز شامل دو نوع می باشند. نوع اول ایرونت دستی به صورت ولومی باز و بسته می گردد. باز شدن مدل دوم نیز به کمک پیچ گوشتی انجام می شود. مدل های متفاوت ایرونت با توجه به نیاز کاربر، مورد استفاده قرار می گیرند. اما به علت تعداد باز و بسته شدن کم و استفاده زیاد از ایرونت های دستی، شیر تخلیه هوا دستی ولومی توصیه می گردد. به دلیل اینکه استفاده از مدل ایرونت دستی برای مصرف کننده راحت می باشد. شیر تخلیه هوا دستی مدل دوم، با باز کردن پیچ هواگیری که بر روی شیر نصب شده، باعث خارج شدن هوای اضافی سیستم می گردد.


نحوه تعویض ایرونت یا شیر تخلیه هوا پکیج

  • شیر آب سرد ورودی به پکیج بسته شود.
  • آب مدار گرمایش به صورت کامل تخلیه گردد.
  • برق پکیج نیز به جهت اطمینان قطع شود.
  • خار نگهدارنده ایرونت خارج گردد.
  • ایرونت معیوب نیز بیرون آورده شود.
  • به ایرونت جدید گریس سیلیکون یا گریس مولیکات زده و نصب شود.

نحوه تشخیص خرابی ایرونت پکیج

از ایرونت یا شیر تخلیه هوا پکیج تنها هوا باید خارج شود. در صورت خروج آب و هوا به طور همزمان، قطعا شیر تخلیه هوا دچار خرابی است.

خرابی فنر درون ایرونت یکی از رایج ترین عوامل کاهش توان شیر تخلیه هوا می باشد. تنظیم اتوماتیک نسبت هوا و خروجی وظیفه این فنر است. به همین علت بررسی دقیق سلامت فنر داخلی دستگاه، ضروری است. بعضی اوقات پس از تمام شدن عملیات هواگیری، گوی شناور در قسمت پایینی گیر کرده و به جای اول خود بر نمی گردد. به عبارتی فرایند تخلیه هوای حبس شده در سیستم که از طریق پایین رفتن گوی شناور انجام می شود، به شکل صحیح صورت نمی گیرد. به همین علت امکان خروج آب به جای هوا وجود دارد.


نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر