پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری (Combi Boiler) یک وسیله گرمایشی برای تامین گرمای آب مصرفی و برای گرم کردن آب مورد نیاز برای گرمایش رادیاتور است. آب گرم مصرفی رادیاتورها به منظور گرم کردن محیط توسط پکیج تولید می شود.
در پکیج دیواری گازسوز وقتی آب گرم در خانه باز می شود سنسور پکیج، جریان آب را تشخیص داده و بعد جرقه زن، مشعل را روشن می کند و آبی که در داخل مبدل حرارتی پکیج جریان پیدا کرده را نیز گرم می کند. همچنین یک ترموستات میزان گاز ورودی به مشعل را کنترل می کند تا دمای آب که از قبل تعیین شده است حفظ شود.
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
عملکرد سیستم پکیج دیواری
هنگامی که آب باز می شود، سنسور جریان آب که به برد یا همان (ECU) وصل است، جریان آب را تشخیص می دهد. سپس برد الکترونیکی پکیج، فرمان باز شدن جریان گاز و ایجاد جرقه را به صورت همزمان صادر می کند. جرقه زن دستگاه به وسیله تولید جرقه، مشعل را روشن می نماید. پس از روشن شدن شعله، سنسور تشخیص شعله یا الکترود تشخیص شعله کار جرقه زن را متوقف می کند. در ادامه آبی که در حال عبور از لوله های باریک مبدل حرارتی است، توسط مشعل گرم می شود. همچنین ترموستات، دمای آب را بررسی کرده تا به کمک برد دستگاه، گاز را به اندازه و مطابق با دمای تنظیم شده دستگاه، جاری نماید. در صورت خاموش شدن شعله، با تشخیص سنسور شعله و فرمان برد دستگاه، جریان گاز قطع می گردد. این کار از تجمع و انتشار گاز جلوگیری می نماید.
عملکرد پکیج دیواری در حالت زمستانی
وظیفه اصلی پکیج دیواری در فصل زمستان تامین آب گرم مدار گرمایش می باشد. زمانی که شیر آب گرم باز شود، سنسور برقی، مدار رادیاتور را تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است، قطع می کند. به محض بستن شیر آب گرم مصرفی، شیر سه طرفه برقی آب گرم مدار گرم کننده را به صورت اتوماتیک به سمت رادیاتور هدایت می نماید. به همین دلیل آب گرم همیشه در دسترس می باشد.
عملکرد پکیج دیواری در حالت تابستانی
پکیج های دیواری در فصل تابستان تنها وظیفه تامین آب گرم مصرفی را دارا می باشند. در این زمان وقتی شیر آب گرم مصرفی باز شود، میکروسوئیچ سنسور فشار و برد کنترل، فرمان روشن شدن را به مشعل می دهند. در این حالت تا زمانی که که شیر آب گرم باز باشد، آب گرم مصرفی توسط مبدل حرارتی به صورت پیوسته و فوری تامین می گردد. اما به محض بستن شیر آب گرم، دستگاه نیز خاموش می شود.
قطعات پکیج دیواری
قطعات الکترونیکی پکیج
- برد کنترل اصلی
- برد کنترل جرقه زن
- سنسور حرارتی یا NTC
- ترموستات حد آب
- ترموستات حد دود
- پرشر سوئیچ آب
- پرشر سوئیچ هوا
- شلنگ های آنتی کندانس
- فلوسوئیچ یا کلید جریان
- فلومتر
- فلورگلاتور
- شیر گاز برقی یا شیر موتوری گاز
- بوبین اصلی گاز
- بوبین ماژوله
- فن تخلیه دود
- پمپ سیرکولاسیون یا پمپ خطی
قطعات مکانیکی پکیج
- منبع انبساط
- مشعل یا برنر
- ترانس جرقه زن
- مبدل حرارتی
- محفظه احتراق
- کلاهک تعدیل
انواع شیرهای پکیج
- شیر سه طرفه
- شیر پرکن
- شیر اطمینان
- شیر تخلیه آب مدار گرمایش
- شیر هواگیری اتوماتیک
سایر قطعات پکیج
- وریستور
- سیستم ضد یخ زدگی
- گیج دما و فشار یا مانومتر
- بای پاس
- محدود کننده جریان آب
- ونتوری داخل فن
- الکترود تشخیص شعله
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قطعات پکیج دیواری به مقاله “معرفی قطعات پکیج دیواری و آشنایی با روش کار آنها” مراجعه فرمایید.
انواع پکیج دیواری بر اساس مبدل
پکیج تک مبدل
پکیج های تک مبدل شامل دو لوله بوده که در یکی از لوله ها آب گرم مصرفی و در لوله دیگر، آب گرم سیستم گرمایش جاری می باشد. در این پکیج آب گرم مصرفی و آب گرم سیستم گرمایش با شعله تماس مستقیم دارند. به همین دلیل احتمال ایجاد رسوب در مبدل بیشتر می شود. همچنین به علت تماس مستقیم شعله با آب گرم مصرفی، نوسانات دما در این مدل پکیج ها بیشتر است.
پکیج دو مبدل لحظه ای
این پکیج ها دارای دو مبدل می باشد. یکی از آنها مبدل اولیه است که به منظور جهت گرم کردن آب گرم سیستم گرمایش استفاده می گردد. مبدل دیگر مبدل ثانویه نام دارد که برای گرم کردن آب گرم مصرفی مورد استفاده قرار می گیرد. مبدل اصلی با شعله در تماس مستقیم است و آب مورد نیاز سیستم گرمایش را تامین می کند. مبدل ثانویه دارای صفحاتی بوده که آب گرم مصرفی و آب گرم سیستم گرمایش به صورت یکی در میان، بین این صفحات جاری است.
وظیفه تشخیص وضعیت تولید آب گرم مصرفی بر عهده فلوسوئیچ، فلومتر و یا مشابه آن می باشد. نحوه عملکرد آن به این شکل است که در صورت نیاز به آب گرم بهداشتی، مسیر عبور آب گرم سیستم گرمایش توسط شیر سه راهه تغییر پیدا می کند. سپس آب گرم شده به سوی مبدل ثانویه جاری شده و به صورت غیر مستقیم موجب گرم شدن آب گرم مصرفی می شود. در صورت استفاده نکردن از آب گرم بهداشتی و فعال بودن حالت زمستانه، شیر سه راهه جریان را به سمت مسیر گرمایش هدایت می کند. به دلیل در ارتباط نبودن مستقیم آب گرم مصرفی با شعله، احتمال ایجاد رسوب کمتر می باشد.
پکیج دو مبدل مخزن دار
این پکیج ها شامل منبع کویل دار، پمپ برای گردش آب گرم منبع کویلی و پمپ گرمایش یا شیر سه راهه می باشند. در این پکیج آب گرم بهداشتی به وسیله منبع کویل دار گرم می گردد. دمای آی داخل مخزن توسط سنسور دما کنترل می شود. در صورتی که دمای آب کمتر از دمای تنظیم شده باشد، پمپ سیرکولاتور مسیر آب گرم بهداشتی روشن و پمپ سیرکولاتور مسیر گرمایش خاموش می گردد. همچنین در شرایط نیاز به گرمایش، پمپ سیرکولاتور سیستم گرمایش روشن می گردد. در این سیستم امکان تامین همزمان آب گرم بهداشتی و آب گرم سیستم گرمایش مانند پکیج های دو مبدل لحظه ای وجود ندارد.اما به دلیل وجود منبع کویل دار امکان ذخیره آب گرم بهداشتی می باشد. در صورت نیاز به آب گرم بهداشتی در زمان های کوتاه تر، سیستم گرمایش از مدار خارج می گردد.
انواع پکیج بر اساس محفظه احتراق
پکیج با محفظه احتراق باز
در این مدل پکیج هوای لازم برای احتراق از فضای داخل تامین می گردد. تخلیه محصولات ناشی از احتراق می تواند به وسیله فن یا مکش طبیعی توسط دودکش انجام گیرد.
پکیج با محفظه احتراق بسته
در این مدل پکیج، محفظه احتراق کاملا درزبندی شده و هوای لازم برای احتراق باید از هوای بیرون تامین گردد. این پکیج ها مجهز به یک فن و دودکش هم محور به منظور تامین هوای مورد نیاز برای احتراق و مخروج محصولات احتراق می باشد. همچنین امکان استفاده از دودکش تک محور که دارای دو لوله مجزا یکی برای تامین هوای مورد نیاز احتراق و دیگری برای خروج محصولات احتراق است نیز وجود دارد.
انواع پکیج بر اساس فن
پکیج فن دار
تخلیه گازهای محصول احتراق در پکیج های فن دار به صورت اجباری و توسط فن انجام می گیرد. قطر دودکش پکیج های فن دار نسبت به پکیج های بدون فن، کوچکتر می باشد. دودکش پکیج های فن دار به صورت دو لوله هم محور است. از لوله داخلی این دودکش محصولات احتراق خارج شده و از لوله خارجی نیز هوای مورد نیاز برای احتراق وارد می گردد. به دلیل محدود بودن طول دودکش هم محور، در مواردی که طول دودکش از حداکثر طول مجاز دودکش هم محور بیشتر باشد امکان استفاده از دو لوله مجزا وجود دارد.
پکیج بدون فن
در پکیج های بدون فن محصولات احتراق با مکش طبیعی که ناشی از ارتفاع دودکش است، انجام می شود. ارتفاع مجاز دودکش حداقل ۳ متر و حداکثر ۲۰ متر می باشد. در پکیج های بدون فن استفاده از کلاهک تعدیل در انتهای دودکش توصیه می شود.
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
انواع پکیج دیواری بر اساس سوخت مصرفی
پکیج گازی
این مدل پکیج از گاز طبیعی استفاده می کند. به دلیل هزینه کمتر سوخت گاز نسبت به برق در ایران، پکیج گازی متداول ترین پکیج مورد استفاده می باشد.
- پکیج گازی زمینی
- پکیج گازی دیواری
پکیج برقی
پکیج های برقی به صورت دیواری می باشند. این پکیج ها به دلیل عدم نیاز به دودکش در مکان هایی که از نظر اجرای دودکش محدودیت دارند یا امکان دسترسی به گاز شهری وجود ندارد، کاربرد دارند.
پکیج گازوئیلی
در مکان هایی که امکان دسترسی به گاز وجود ندارد از این پکیج استفاده شده و به صورت زمینی می باشد.
پکیج دوگانه سوز
در این پکیج ها بخشی از سوخت مصرفی گازوئیل بوده و بخشی به صورت گاز می باشد. این پکیج ها نیز به صورت زمینی تولید می شوند و در مکان های حساس که امکان قطع گاز وجود دارد، استفاده می شوند.
انواع پکیج از لحاظ نصب
- پکیج دیواری
- پکیج زمینی
مزایای پکیج دیواری
- مستقل بودن هر واحد ساختمانی از نظر تامین گرمایش و آب گرم
- نصب و راه اندازی آسان و سرویس و نگهداری کم هزینه
- بدون نیاز به موتور خانه مرکزی و عدم هزینه ی شارژ و تعمیر موتورخانه
- دسترسی و کنترل راحت سیستم پکیج دیواری در ساختمان
- دارای راندمان بالا نسبت به موتورخانه
- ایمنی کامل پکیج دیواری به دلیل وجود سنسور آب گرم و سنسور دود و …
- نیاز به فضای کم در واحدهای ساختمانی به دلیل کوچک بودن ابعاد پکیج
- تنظیم دما براساس نیاز و به دلخواه
- داشتن آب گرم دائمی در کمترین زمان
- خاموش شدن دستگاه در زمان عدم نیاز به آب گرم
- عملکرد مطمئن و باصرفه (تامین گرمایش تا متراژ حداکثر ۳۵۰ متر مربع)
- کارکرد آرام و بدون صدا
- کوتاه بودن مسیر لوله کشی و کاهش اتلاف انرژی
معایب پکیج دیواری
- جهت نصب پکیج فضای داخل واحد اشغال می شود.
- پکیج امکان تامین همزمان آب گرم بهداشتی و آب گرم برای سیستم گرمایش را ندارد. به این معنا که در صورت استفاده از آب گرم مصرفی، آب گرم سیستم گرمایش قطع می گردد.
- پکیج ها در ظرفیت های گرمایشی محدودی ساخته می شوند و در واحدهای با متراژ بالا پاسخگوی نیاز گرمایشی ساختمان نمی باشند.
- پکیج های دیواری دارای مخزن جهت ذخیره آب گرم بهداشتی نمی باشند. به همین دلیل واحدهای مسکونی که نیاز به دبی بالایی جهت آب گرم بهداشتی باشند، پاسخگوی تامین نیاز آب گرم بهداشتی ساختمان نیستند.
- از آنجایی که هد پمپ پکیج محدود است، فشار آب دورترین مصرف کننده باید کافی باشد. همچنین جهت سیستم گرمایش نیز هد پمپ سیرکولاسیون باید جهت گردش آب گرم در دورترین یونیت حرارتی کافی باشد.
- جهت اجرای دودکش فضای مفید داخل واحد اشغال می گردد. همچنین جهت تامین هوای تازه باید دریچه مناسب استفاده شود.
نکات مکان نصب پکیج دیواری
- در بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا قرار نگیرد.
- حداقل فاصله ی دستگاه از دیوار مقابل باید یک متر باشد.
- حداقل فاصله از دیوار یا کابینت مجاور از طرفین باید ۱۵ سانتی متر باشد.
- حداقل فاصله از کف تا زیر پکیج باید ۱۲۰ سانتی متر باشد.
- حداقل فاصله ی عمودی از کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه دودکش باید ۳۰ سانتی متر باشد.
- هرگز نباید کلاهک تعدیل پکیج دیواری را به دریچه دودکش داخل دیوار نصب نمود و حداقل ۳۰ سانتیمتر پایین تر از دریچه دودکش نصب شود. هر چقدر پکیج نسبت به دریچه دودکش پایین تر قرار بگیرد، بهتر است. زیاد شدن فاصله پکیج به دریچه، موجب زیاد شدن مکش دستگاه می شود.
- در صورت خرید پکیج دیواری دودکش دار و قرار دادن آن در درون کابینت، باید درب کابینت کرکره ای باشد تا دستگاه اکسیژن مورد نیاز خود را از محیط دریافت نماید.
مکان های ممنوع نصب پکیج دیواری
- هرگز نباید دستگاه دودکش دار را در مکان هایی زیر ۸ متر یا فضاهای بسیار کوچک نصب کرد.
- هرگز نباید دستگاه ها را در دستشویی، حمام، رختکن، زیر زمین و … تعبیه نمود.
- هرگز نباید دستگاه ها را در فضاهایی که احتمال خطر آتش سوزی دارند مانند انبار کاغذ، انبار تینر، انبار رنگ و … نصب نمود.
- هرگز نباید دستگاه ها را در مکان هایی که در آن گاز های اسیدی موجود است مانند بالای ماشین لباسشویی و … که موجب خوردگی اجزا داخلی دستگاه می شود، نصب کرد.
نکات ایمنی نگهداری از پکیج دیواری
- از نصب پکیج در بالای گاز و در کنار موارد اشتعال زا خودداری شود.
- از قرار دادن پکیج در دسترس کودکان خودداری شود.
- در صورت نصب پکیج در تراس یا بالکن ساختمان، دستگاه به منظور جلوگیری از یخ زدگی در فصول سرد باید مداوما روشن باشد.
- حداقل متراژ مورد استفاده در پکیج دیواری، ۶۴ متر می باشد.
- به منظور جلوگیری از برق گرفتگی از دست زدن به پکیج با دستان خیس خودداری گردد.
- جهت جلوگیری از رسوب گرفتگی پکیج از فیلتر یا سختی گیر پلی فسفات استفاده شود و هر چند مدت یکبار فیلتر تعویض گردد.
- هنگام نظافت و تمیزکاری باید پکیج از برق خارج شود.
- هر چن مدت یکبار خطوط گاز و دودکش بررسی شده و نکات ایمنی رعایت شود.
- برای دو واحد مسکونس از یک پکیج استفاده نشود. زیرا پکیج دارای ظرفیت محدودی در تامین آب گرم مصرفی می باشد. به همین دلیل امکان تامین آب گرم دو واحد مسکونی به طور همزمان را ندارد.
- به منظور گرمایش محیط معمولا از پکیج در کنار رادیاتور، فن کوئل یا داکت اسپلیت استفاده می شود. هنگام استفاده از پکیج با رادیاتور یا فن کوئلباید به میزان هد یا فشار پمپ دقت گردد. به این دلیل کخ آب گرم به راحتی به مدار گرمایشی فن کوئل یا داکت اسپلیت برسد.
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
نظرات کاربران