تفاوت اصلی پکیج تک مبدل و دو مبدل در تعداد مبدل ها می باشد. درست است در اسم فقط تعداد مبدل ها فرق دارد. اما نوع مبدل و نوع کارکرد این دو نوع پکیج تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
پکیج تک مبدل یا بی ترمیک (Bithermic)
پکیج های تک مبدل یا بی ترمیک تنها دارای یک عدد مبدل هستند. کارکرد این نوع مبدل مشابه با دو مبدل است. به عبارتی برای گرم کردن آب مصرفی و آب مورد نیاز مدار گرمایشی ساختمان از یک مبدل استفاده می گردد. پکیج بی ترمیک یا تک مبدل به آبگرمکن فوری نیز معروف است. به این علت که در اثر حرارت مستقیم شعله، آب گرم مصرفی و آب گرم مدار گرمایشی در زمان کوتاهی تامین می شود.

در زمان نیاز به آب گرم مصرفی درپکیج های تک مبدل، آب سرد وارد مبدل حرارتی دستگاه می گردد. این آب در اثر تماس مستقیم با شعله گرم می شود. آب داغ شده توسط لوله های آب گرم مصرفی به شیر آب وارد می گردند. همچنین مبدل حرارتی پکیج تک مبدل وظیفه تامین آب گرم سیستم گرمایش را نیز بر عهده دارد. آب مورد نیاز سیستم گرمایشی از طریق فعال شدن پمپ سیرکولاتور و هدایت آب توسط شیر سه طرفه (شیر موتوری) به سمت رادیاتورها انجام می شود.

تامین آب گرم مصرفی در پکیج های تک مبدل دارای اولویت است. به این شکل که در صورت نیاز به آب گرم مصرفی در حالت زمستانه پکیج، دستگاه به صورت موقتی و با کمک شیر سه طرفه، جریان آب مدار گرمایشی را به منظور تامین آب گرم مصرفی، می بندد.
مزیت های پکیج تک مبدل
- تامین سریع آب گرم مصرفی مورد نیاز
- قیمت کم پکیج تک مبدل به دلیل داشتن یک مبدل
- ابعاد پکیج تک مبدل به دلیل داشتن یک مبدل کمتر می باشد.
- استهلاک پمپ پکیج تک مبدل به دلیل روشن شدن پمپ در حالت زمستانه و عدم کارکرد در حالت تابستانه، دیرتر صورت می گیرد.
معایب پکیج تک مبدل
- به علت تماس مستقیم مبدل با شعله، سرعت رسوب پذیری مبدل زیادتر می شود.
- دمای آب به سختی کنترل شده و به همین علت پکیج دارای نوسان آب می باشد.
- به دلیل کم بودن ظرفیت تولید آب گرم مصرفی و آب مورد نیاز مدار گرمایشی، از پکیج تک مبدل برای مصارف محدود استفاده می شود.
پکیج دو مبدل یا مونوترمیک (Monotermic)
پکیج های دو مبدل یا مونوترمیک دارای تفاوت کمی با پکیج های تک مبدل هستند. در این پکیج از دو مبدل حرارتی استفاده می شود. در پکیج های مونوترمیک یک مبدل صفحه ای در کنار مبدل اصلی به منظور فراهم کردن آب گرم مصرفی و آب گرم مورد نیاز مدار گرمایش قرار دارد. استفاده از دو مبدل موجب جدا شدن مسیر آب گرم مصرفی از آب گرم مدار گرمایش شده است. آب گرم مصرفی توسط مبدل صفحه ای با ثانویه گرم می شود. آب گرم مورد نیاز مدار گرمایش نیز توسط مبدل اصلی که در تماس مستقیم با شعله است، تامین می گردد.

در صورت نیاز به آب گرم مصرفی، پمپ این پکیج به منظور وارد کردن آب سرد به مبدل صفحه ای فعال می گردد. آب سرد مبدل صفحه از طریق حرارت آب مبدل اصلی گرم می شود. همچنین پمپ پکیج برای گرم کردن آب داخل مبدل اصلی نیز فعال می گردد. به عبارتی پمپ پکیج مونوترمیک با تنظیم دستگاه بر روی حالت زمستانه و حالت تابستانه، شروع به کار می نماید.


مزیت های پکیج دو مبدل
- کنترل دمای آب به دلیل ثابت بودن دبی سیال عبوری، به راحتی انجام می شود. به همین علت آب گرم مصرفی، نوسان حرارت ندارد.
- آب گرم مصرفی درون مبدل ثانویه که تماس مستقیمی با شعله ندارد، جریان دارد. به همین علت رسوب کمتری بر جداره داخلی مبدل صفحه ای ایجاد می شود.
- ظرفیت تولید آب گرم مصرفی و آب گرم مدار گرمایش در پکیج های دو مبدل بیشتر از نوع تک مبدل است.
معایب پکیج دو مبدل
- خرابی پمپ پکیج به دلیل فعال بودن در حالت زمستانه و تابستانه، زودتر اتفاق می افتد.
- قیمت خرید پمپ پکیج دو مبدل به مراتب بیشتر از پمپ پکیج مدل تک مبدل می باشد.
راه های کاهش خرابی مبدل حرارتی پکیج دیواری
- تعبیه یک رسوب زدای مغناطیسی به همراه یک فیلتر پلی فسفات
- استفاده از صافی برگشت
- تنظیم دمای پکیج دیواری کمتر از ۶۰ درجه
- تزریق محلول ضد رسوب به مدار گرمایشی
- عدم کارکرد پکیج در هنگام کمبود فشار بار
- استفاده از آب سرد در مواقع مصرف آب کم
علائم سوراخ بودن مبدل حرارتی پکیج دیواری
- افت بار و یا فشار پکیج
- بالا رفتن فشار پکیج
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
نظرات کاربران