پکیج و آبگرمکن هر دو برای گرم کردن آب منزل به کار میروند. از لحاظ کارایی و بازدهی، هم آبگرمکن و هم پکیج در حد استاندارد هستند. هر کدام مزایا و معایبی دارند. در این مقاله می خواهیم تفاوت پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری بپردازیم. تا شما بعد از خواندن آن در انتخاب و خرید هریک از این محصولات با اطمینان عمل کنید.
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پکیج به مقاله “آشنایی با سیستم پکیج دیواری” و برای کسب اطاعات بیشتر در مورد انواع آبگرمکن به مقاله “معرفی “آبگرمکن و انواع آن” مراجعه فرمایید.
آبگرمکن دیواری چیست و چگونه کار می کند؟
آبگرمکن دیواری یا آبگرمکن بدون مخزن دستگاهی است که برای تامین آب گرم مورد نیاز ساختمان از آن استفاده می شود.
آبگرمکن ها در دو نوع شمعک دار (پیلوت دار) و بدون شمعک (آیونایز) هستند. در نوع شمعک دار، شمعک همیشه روشن است. در زمان باز کردن آب گرم، شمعک، مشعل را روشن می کند. ولی در مدل بدون شمعک، زمانی که شما آبگرم را باز میکنید، مشعل توسط یک سیستم جرقه زن روشن میشود و آب را گرم میکند.
اساس کار آن بدین صورت است که آب سرد لوله کشی وقتی وارد آبگرمکن می شود. با عبور از کویل و لوله های مسی تعبیه شده در داخل آن و با دریافت حرارت از مشعلی که زیر لوله ها قرار دارد، داغ شده و در نهایت آب گرم وارد لوله کشی میشود.
پکیج دیواری چیست و چطور کار می کند؟
پکیج ها علاوه بر تامین آب گرم، فضای خانه را نیز گرم میکنند. یعنی پکیج دیواری قادر است به صورت همزمان هم آب گرم مصرفی و هم آب گرم شوفاژ را جداگانه تامین کند. در واقع پکیج ترکیبی از آبگرمکن و بخاری است.
پکیج ها از نظر عملکرد دارای دو حالت زمستان و تابستان هستند. تنظیم در حالت زمستان پکیج، آب داغ و هوای گرم را تامین می کند. در تابستان فقط برای تامین آب گرم مصرفی استفاده میشود.
اولین وظیفه پکیج تولید آب گرم مصرفی است، یعنی دقیقا همان کاری که آبگرمکن انجام میدهد. آب سرد مصرفی عبور میکند و گرم میشود و برای حمام کردن و شستشو و … استفاده میشود. وظیفه بعدی پکیج، گرم کردن فضای ساختمان است. هر پکیج در بالای مشعل خود لوله هایی دارد که آب سرد از آن ها وارد می شود. مشعل، گرما را به مبدل حرارتی در عین عبور آب از آن، اعمال میکند. بعد از گرم شدن آب به سمت رادیاتورها هدایت میشود. با گرم کردن رادیاتورها، آب گرمای خود رو از دست داده و سرد میشود و دوباره برای گرم شدن وارد پکیج میشود.
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
مقایسه پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری
به صرفه بودن
پکیج ها هم کار آبگرمکن که گرم کردن آب مصرفی است و هم وظیفه بخاری که گرم کردن محیط ساختمان می باشد را انجام می دهند. در نتیجه باعث می شود سطح مصرف انرژی بسیار پایین و بازده حرارتی بالا برود. پس پکیج ها به صرفه تر از آبگرمکن های دیواری هستند.
هزینه اولیه
پکیج ها نسبت به آبگرمکن قیمت بالاتری دارند. اما از طرفی ترکیب آبگرمکن و بخاری در پکیج موجب شده تا دیگر نیازی به استفاده از دو وسیله به صورت جداگانه برای شما وجود نداشته باشد.
ابعاد و سایز مناسب
اشغال فضای آبگرمکن دیواری و پکیج تقریبا به یک اندازه است و روند نصب آنها نیز بسیار شبیه به یکدیگر است. اما استفاده از پکیج در محیط های کمتر از 60 مترصحیح نیست.
مصرف انرژی برق
آبگرمکن ها نیازی به انرژی الکتریکی ندارند. اما پکیج های دیواری به دلیل اینکه از برق استفاده می کنند در مناطقی که قطعی برق به صورت مکرر وجود دارد، گزینه مناسبی برای مصرف نمی باشد.
لوله کشی آب
برای استفاده از آبگرمکن، باید از نصب آبگرمکن تا تمامی شیرآلات آب گرم مصرفی، لوله کشی کامل انجام شود. اما در استفاده از پکیج، نیاز به لوله کشی گسترده در ساختمان از بین میرود و با این کار از اتلاف انرژی نیز جلوگیری میشود.
نتیجه گیری
استفاده از پکیج به مراتب بهتر و مناسب تر از آبگرمکن بوده و به خوبی پاسخگوی نیاز اعضای خانواده است. از طرفی ترکیب “آبگرمکن و بخاری” در پکیج موجب شده تا دیگر نیازی به استفاده از دو وسیله جداگانه وجود نداشته باشد. سیستم پکیج در هنگام کار کردن صدای کمی دارد و موجب ناراحتی افراد نمیشود. همچنین قابلیت انجام تنظیمات دمایی بهتری دارند و می توانید هوای دلپذیر و مطبوعی را در منزل تجربه کنید.
برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
نظرات کاربران