0

دلیل صدای داخل رادیاتور یا شوفاژ چیست؟

بازدید 35347

در این مقاله به بررسی موارد مستقیم و غیر مستقیم در مورد ایجاد صدای داخل رادیاتور پرداخته ایم.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


رادیاتور یکی از سیستم های گرمایش قدیمی محسوب می شود. البته توانسته با برتری های بسیار بالای خود نسبت به بخاری، طرفداران زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کند.

توجه داشته باشید که رادیاتور در حالت عادی نباید صدایی ایجاد کند. اگر صدایی به گوش می رسد، ندایی از یک مشکل می باشد. ممکن است سیستم گرمایشی با گذشت زمان دچار مشکلاتی شود. این مشکلات باعث ایجاد صداهایی مثل زوزه کشیدن، صدای کلیک، سوت زدن و تق تق کردن می شود که این امر باعث اذیت ساکنین می گردد. به همین خاطر در این مقاله سعی در بررسی و رفع این ایرادات خواهیم داشت.

برای مطالعه هواگیری رادیاتور به مقاله “هواگیری صفر تا صد رادیاتور” مراجعه فرمایید.


علت صدای داخل رادیاتور و طریقه رفع آن

تراز نبودن رادیاتور

در صورت تراز نبودن رادیاتور، ممکن است آب داخل آن گیر بیفتد. زمانی که بخار آب به صورت گردشی از سمت پکیچ وارد رادیاتور می شود آب گیر کرده درون لوله رادیاتور را به سمت جلو حرکت می دهد. در این حالت باعث می شود آب گیر کرده به صورت محکم با شیر پایین، زانویی و دیگر قسمت های سیستم لوله کشی برخورد کرده و صدایی شبیه به ضربه زدن از رادیاتور به گوش برسد. در این حالت برای قطع صدای داخل رایاتور باید رادیاتور تراز شود.

نحوه رفع مشکل تراز نبودن رادیاتور

به منظور رفع ایراد در عدم تراز بودن باید قسمت پایین رادیاتور بالا آورده شود و به حالت تراز قرار بگیرد. برای این کار ابتدا پکیج را خاموش کنید و منتظر بمانید تا رادیاتور سرد شود. مغزی بزرگی را که به رادیاتور وصل شده شل کنید. سپس پایین رادیاتور را به سمت بالا ببرید. اکنون برای اطمینان جهت تراز شدن از تراز بنایی استفاده کنید و سپس مغزی را سفت کنید. حال می توانید پکیج را روشن کنید.

وجود هوا در رادیاتور 

وجود هوا در رادیاتور یکی از مشکلاتی است که در تمام رادیاتورها به خاطر حرکت آب گرم داخل لوله های رادیاتور ایجاد می شود. وجود هوا در لوله ها باعث شنیدن صدای تق تق در رادیاتور می شود. این مسئله می تواند منجر به سرد شدن قسمتی از شوفاژ و آسیب به این سیستم شود. پس باید این مشکل سریع رفع گردد.

نحوه رفع مشکل وجود هوا در لوله های رادیاتور

برای رفع این مشکل راه اصولی این است که پکیج را خاموش کرده و منتظر بمانید تا رادیاتورها سرد شوند. البته در حالت روشن نیز می توانید این کار را انجام دهید.

ابتدا یک ظرف جهت تخلیه آب، زیر قسمتی که می خواهید هواگیری شود بگذارید. از آچار مخصوص هواگیری برای شل کردن قسمت شیر مخصوص هواگیری استفاده کنید. در صورت نداشتن این آچار از پبچ گوشتی نیز می توانید استفاده کنید. 

در زمان هواگیری ابتدا هوای جمع شده خارج می شود. سپس آب داخل رادیاتور مخلوط با هوا بیرون خواهد زد. دقت کنید تا زمان جاری شدن آب بدون هوا منتظر بمانید سپس پیچ هواگیری را ببندید.

ابتدا از رادیاتورهایی شروع کنید که صدای بیشتری دارند. ولی برای اینکه کار خود را کامل و درست انجام داده باشید بهتر است همه رادیاتورها هواگیری شوند.

چگونه شوفاژ یا رادیاتور را هواگیری کنیم؟- وب سایت اسپیتی
در روبروی شیر بالایی یا همان شیر رفت رادیاتورها یک اتصال کوچک برای هواگیری وجود دارد.

تاب برداشتن لوله ها

یکی دیگر از دلایل ایجاد صدا داخل رادیاتور، تاب برداشتن لوله ها است. این مشکل بر اثر بی کیفیت بودن لوله ها اتفاق می افتد و به دلیل گرمای حاصل از آب گرم دچار انبساط طولی و عرضی لوله ها می شود. این مسئله علاوه بر ایجاد تغییر حالت لوله ها، باعث ترک خوردگی و نشتی در لوله کشی رادیاتور می شود.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

رفع تاب لوله ها

برای رفع این مشکل باید با یک لوله کش مجرب مشورت کنید. اگر سیستم لوله کشی رادیاتور به صورت روکار اجرا شده است، می توانید با تعویض بست ها و یا با استفاده از داکت این مشکل را حل کنید.  اما اگر میزان آسیب زیاد باشد و طوری که باعث ترک برداشتن و نشتی لوله ها شده است باید مسیر لوله کشی رادیاتور بازسازی شود. برای عدم مواجه با این مشکل استفاده از لوله های چند لایه پیشنهاد داده می شود.

تجمع رسوبات در پکیج و رادیاتور

جمع شدن رسوبات یکی از مشکلات رایج در مکان هایی است که دارای سختی بالای آب هستند. چون سیستم لوله کشی پکیج متصل به رادیاتورها است این رسوبات داخل رادیاتور جمع می شوند. درنهایت رسوبات مانع از حرکت کردن راحت آب گرم و سرد درون لوله ها شده و در این مواقع صداهای داخل رادیاتور ها به صورت تق تق به گوش می رسد.

نحوه رفع مشکل تجمع رسوبات در پکیج

می توانید با سرویس دوره ای و اقدام به شستشو و اسیدشویی رادیاتور و پکیج این مشکل را حل کنید. که اصلی ترین اقدام موثر برای این کار می باشد.

همچنین با استفاده از محلول های مخصوص رسوب گیری برای سیستم گرمایشی و نصب رسوب گیر در پکیج از تجمع رسوبات در این سیستم پیشگیری به عمل آورید.

صدای کنوکتور در رادیاتور پنلی

در مواقع نادر از کنوکتورهای رادیاتور ها نیز صدا تولید می شود. این مشکل به خاطر جدا شدن نقطه جوش کنوکتورها و صدا دادن به دلیل انقباض و انبساط ورقه های زیگزاگی داخل رادیاتور اتفاق می افتد.

نحوه حل مشکل صدای کنوکتور

با تغییر حالت ورق زیگزاگی کنوکتور توسط نوک پیچ گوشتی احتمالا صدای داخل رادیاتور از بین می رود. سر پیچ گوشتی را زیر کنوکتور قرار داده و برای تغیر حالت فشار دهید تا در زمان انقباض و انبساط صدا تولید نشود.


نتیجه گیری

با توجه به توضیحات داده شده، صدای داخل رادیاتور می تواند از عدم توجه شما به سرویس دوره ای پکیج که سالی یک بار باید انجام شود ایجاد شود. یا اینکه از سرویس کار مجرب برای لوله کشی استفاده نکرده اید و در نهایت رادیاتور شما تراز نصب نشده است.

در نهایت توصیه ما این این است که در سیستم گرمایش، رادیاتور با کیفیت بالا خریداری شود. همچنین از لوله چند لایه جهت لوله کشی استفاده کرده و از مجری مجرب در اجرای این سیستم کمک بگیرید.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر