0

راهکارهای جلوگیری از یخ زدن پکیج در سرما

پکیج- وب سایت اسپیتی
بازدید 3696

یخ زدن پکیج و یخ زدن لوله ها و شلنگ های پکیج مربوط به فصل و روزهای سرد سال و برای محیط سرد است. مثلا اگر پکیج در بالکن باشد، در صورت خاموش شدن، منبع انبساط و مبدل آن یخ خواهد زد. لوله های رفت و برگشت رادیاتور نیز یخ نمی زنند. زیرا آب گرم مدام در حالت رفت و برگشت از رادیاتورها به پکیج است. اما در صورت عدم استفاده از آب مصرفی لوله ها و شلنگ های ورودی و خروجی آب مصرفی پکیج یخ خواهند زد.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

برای آشنایی با سیستم پکیج دیواری به مقاله “آشنایی با عملکرد سیستم پکیج دیواری” مراجعه فرمایید.


در صورت یخ زدن پکیج چه اتفاقی خواهد افتاد؟

در صورت یخ زدن پکیج مبدل آن ترکیده و واشرهای آن آسیب می بیند. زیرا حجم یخ از آب بیشتر است. در صورت مواجه با این مشکل و زمانی که متوجه شدید پکیج یخ زده و آب از آن می چکد با کارشناسان این حوزه تماس بگیرید.


راههای جلوگیری از یخ زدن پکیج

روشن ماندن پکیج

اکثر پکیج ها درای سیستم ضد یخ زدگی با آنتی فرز می باشند. باید پکیج را می توان روشن گذاشته و برق و گاز آن را قطع نکرد. سپس یکی از رادیاتورها باز باشد ودمای پکیج بر روی کمترین میزان قرار گیرد.در این حالت پمپ و شعله پکیج وصل شده و از یخ زدن پکیج و لوله ها جلوگیری می شود. اما در صورت قطع برق و گاز این روش جوابگو نیست.

تخلیه کامل آب درون پکیج

با تخلیه تمام آب موجود در پکیج از یخ زدگی پکیج و لوله ها جلوگیری می شود. به این صورت که بعد از بستن شیر آب شهری در زیر پکیج و شیرهای رفت و برگشت پکیج و سپس یکی از شیرهای آب گرم مصرفی داخل ساختمان باز شده و سپس باز باز کردن کامل شیر پر کن پکیج منتظر می مانیم تا عقربه فشار پکیج (مانومتر) به عدد صفر برسد.

برنامه ضدیخ سیستم پکیج

برخی از پکیج ها دارای سیستم ضدیخ زدگی می باشند. سیستم ضد یخ پکیج های آنالوگ و دیجیتال با یکدیگر تفاوت دارند. اما در هر صورت لوله های پکیج در هوای سرد دچار یخ زدگی خواهند شد.

استفاده از محلول ضدیخ

به وسیله تزریق ضدیخ داخل پکیج از یخ زدگی و تشکیل رسوب در سیستم جلوگیری می شود. همچنین موجب بالا رفتن راندمان پکیج می گردد. اما قبل از تزریق ضد یخ باید از عدم وجود نشتی اطمینان حاصل شود.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


جلوگیری از یخ زدگی در صورت دور بودن چند روزه از ساختمان

در صورت قطع شدن برق و گاز و یا خرابی پکیج، مثلا خرابی سنسور ان تی سی و یا خرابی در برد پکیج باعث می شود تا پکیج خاموش شود. در حالت خاموش بودن دیگر سیستم ضد یخ زدگی پکیج عمل نخواهد نکرد. در این صورت می توانید آب پکیج را تخلیه کنید.

روش تخلیه آب از سیستم برای جلوگیری از یخ زدن سیستم رادیاتور و پکیج

این روش برای زمانی است که یک یا چند روز در واحد خود حضور ندارید.

  • شیر فلکه آب و گاز اصلی منزل را ببندید.
  • برق پکیج را قطع کنید.
  • یکی از شیرهای آب سرد و گرم بهداشتی را باز کنید تا آب داخل دستگاه و لوله ها کاملا تخلیه شود.
  • با آچار فرانسه ۴ لوله آب سرد و گرم بهداشتی رفت و برگشت رادیاتورها را نیز زیر دستگاه باز کنید تا دستگاه کاملا خالی از آب شود.

روش اضطراری برای جلوگیری از یخ زدن لوله ها و شلنگ های پکیج

اگر در شهر سردسیری و در فصل سرما شب ها و روزهای سردی پیشرو دارید. اگر پکیج شما در بالکن است و نوار المنت دار برای لوله ها و شلنگ ها ندارید. امکان دارد شلنگ ها و لوله های آب مصرفی پکیج کمتر از یک ساعت نیز یخ بزند.

راه حل این موضوع این است که یکی از شیرهای مصرفی آب گرم مثل دستشویی، حمام یا آشپزخانه را مخصوصا در موقع شب در اندازه بسیار کم باز بگذارید تا آب گرم در لوله ها و شلنگ های پکیج در جریان باشد تا مانع از یخ زدگی شود.


روش مورد استفاده در حالت یخ زدایی پکیج های دیجیتال و آنالوگ

در دستگاه های دیجیتال باید شیر گاز دستگاه را در حالت باز قرار داد. به طوری که عقربه فشار دستگاه بین ۱ تا ۱٫۵ بار قرار بگیرد. در این حالت پکیج باید به برق متصل باشد. کلید انتخاب فصل را در وضعیت ۰ قرار می دهیم.

در دستگاه های آنالوگ (B,M,E) شیر گاز دستگاه باز باشد. عقربه فشار دستگاه را بین ۱ تا ۱٫۵ بار تنظیم کنید. کلید روشن خاموش را در حالت روشن و کلیدهای تنظیم دمای آب گرم و شوفاژ را در وضعیت ۰ قرار دهید.


روش های باز نمودن یخ لوله پکیج

لمس لوله

در قسمت های سرد لوله باید بخش یخ زده پیدا شود. معمولا قسمت یخ زده لوله ها در بخشی قرار دارد که دمای هوا آنجا کمتر می باشد. این مکان ها شامل سقف پارکینگ، موتورخانه ها و زیر زمین است.

بررسی علت خرابی لوله ها

حجم آب هنگام یخ زدن افزایش می یابد. این انبساط موجب ایجاد فشار در بخشی از لوله و آسیب و ترکیدگی در آن می شود. در صورت وجود شکستگی لوله ها باید تعمیر شوند. شکستگی در قسمتی از لوله باعث شکستگی در قسمت های دیگر می گردد.

قطع کردن جریان آب داخل لوله و باز گذاشتن شیر آب

با قطع جریان آب ورودی به شیری که دچار یخ زدگی شده و باز گذاشتن شیر آب، باعث خروج آب یخ زده از شیر می شود.

استفاده از سشوار برای رفع یخ زدگی

با یک سشوار می توان به راحتی یخ لوله ها را آب کرد. برای این کار باید سشوار را به صورت مستقیم بر روی قسمت یخ زده لوله گرفت. هوای گرم تولید شده توسط سشوار موجب ذوب شدن یخ درون لوله می شود.

پوشاندن لوله ها با حوله گرم

در صورت عدم دسترسی به سشوار می توان از حوله گرم استفاده نمود. به این صورت که حوله را درون آب گرم قرار داده و بعد به دور لوله پیچانده شود.

استفاده از نوارهای گرمایشی لوله

با پیچاندن نوارهای گرمایشی دور لوله ها از یخ زدگی آنها جلوگیری می شود. عملکرد این نوارها به این صورت است که آنها را به شکل تکی دور لوله ها پیچانده و انتهای نوار به پریز متصل می شود.

استفاده از بخاری برقی

به منظور گرم کردن هوای آزاد می توان از بخاری برقی استفاده نمود. به این صورت که بخاری را نزدیک به محل یخ زده قرار داده و بعد از 1 الی 2 ساعت شیر آب باز شده و تا برطرف شدن یخ زدگی ادامه یابد.

پوشاندن پکیج موجود در بالکن

به منظور جلوگیری از یخ زدن پکیج موجود در بالکن، بهتر است که لوله ها با پشم شیشه پوشانده شود. برای این کار می توان کاورهای مخصوص پکیج استفاده نمود.

می توان پکیج را درون کابینت های چوبی عایق دار نیز قرار داد. این کابینت ها علاوه بر جلوگیری از یخ زدگی، در برابر باد و باران و نور آفتاب نیز از پکیج محافظت می کند. امادرون این کابینت باید هوا جریان داشته باشد.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر