0

مخترع رادیاتور چه کسی بود؟

مخترع رادیاتور کیست- وب سایت اسپیتی
بازدید 2556

رادیاتور چیست؟

رادیاتور قسمتی از یک سیستم گرمایشی است. آب گرم شده توسط پکیج، موتور خانه یا دیگ چگالشی وارد رادیاتور می شود. این رادیاتور دمای آب گرم را در محیط آزاد می کند تا موجب گرمایش محیط توسط آب گرم شود.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

برای مقایسه رادیاتور پره ای و پنلی به مقاله “رادیاتور پنلی بخریم یا پره ای؟” مراجعه فرمایید.


مخترع رادیاتور چه کسی بود؟

فرانتس سان گالی (Franz San Galli) یک کار آفرین و مخترع روسی بود. می توانیم سان گالی را مخترع رادیاتور مدرن معرفی کنیم. فرانتس سان گالی به عنوان یکی از مخترعان رادیاتور در دنیا شناخته می شود. سان گالی به طور قابل توجهی به سیستم گرمایش مرکزی مدرن کمک کرد. او نام این اختراع (رادیاتور) یا همان “جعبه داغ” گذاشت.

رادیاتور منسوب به فرانتس سان گالی

ادعای اولین مخترع رادیاتور گرمایشی به نام سان گالی مورد مناقشه است. زیرا به نظر می رسد که او یکی از چند نفری است که در توسعه نوآوری گرمایش مشارکت داشته است. سان گالی در سال ۱۸۵۷ حق اختراع رادیاتور را دریافت کرد.

جوزف ناسون آمریکایی نیز در سال ۱۸۴۱ یک رادیاتور بدوی ساخته بود. حق اختراع ناسون برای رزوه های لوله مخروطی بود که توسط نویسنده دهه ۱۹۳۰ آرا مارکوس دانیلز به عنوان پیشرفت کلیدی در باره تولید رادیاتور یاد شده است.

درست است که اختراع رادیاتور توسط سان گالی مورد بحث است اما می توان سان گالی را مخترع اولین رادیاتور مدرن معرفی کرد.


زندگی نامه فرانتس سان گالی

سان گالی سال ۱۸۲۴ در لهستان به دنیا آمد. او در ۱۹ سالگی به سن پیترزبورگ که در آن زمان پایتخت روسیه بود رفت. سان گالی بیشتر عمر خود را سن پیترزبورگ گذراند و تجارت خود را در این شهر گسترش داد.

سان گالی کسب و کار خود را با یک کارگاه مکانیکی کوچک و یک فروشگاه در سال ۱۸۵۳ در سن پیترزبورگ روسیه شروع کرد. در ابتدای کار او ۱۲ کارمند داشت.

سان یک تاجر ویژه بود و به کسب شهرت و رقابت علاقه خاصی داشت. شعار شخصی و مشهور او به زمان آلمانی این بود: “ohne hast, ohne rast” به معنی “بدون عجله، بدون رقابت”.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


توسعه کسب و کار فرانتس سان گالی

سان گالی دائماً در مسابقات و نمایشگاه های صنعتی شرکت می کرد. سان گالی در سال ۱۸۶۱ در یکی از اولین نمایشگاه های خود ۲۲ دسته از محصولات خود را به نمایش گذاشت. او چند سال بعد پیشنهاد نوسازی سیستم گرمایش در گلخانه های امپراتوری در تزارسکویه سلو را دریافت کرد. این یک پیشرفت بزرگ در تجارت سان گالی بود.

اختراع او آنقدر چشمگیر و موفقیت‌آمیز بود که توانست در سال ۱۸۶۳ در مکان‌های مهمی همچون سالن تئاتر الکساندر نوسکی و آکادمی امپراتوری هنر روسیه نصب شود.

کسب و کار سان گالی محدود به تولید رادیاتور نبود. تولید درها و پنجره‌های آهنی دکوراتیو و نصب چراغ‌های گازی در خیابان‌های سن‌ پترزبورگ از دیگر خدماتی بود که او با کسب و کار خود برای جامعه انجام می‌داد.

پس از آتش‌ سوزی کاخ دهکده تزارها، او گنبد کلیسای آن را بازسازی کرد و برای جلوگیری از آتش‌سوزی، سیستم ایمنی در برابر آتش که اختراع خودش بود را در آنجا نصب کرد. او همچنین یک سیستم مهندسی را در بیمارستان الکساندرنوسکی و بزرگ‌ ترین سیستم گرمایش مرکزی را در بیمارستان کودکان راچفوس روسیه نصب کرد.

در سال ۱۸۸۲ نشان امپراتوری روسیه به سان گالی اهدا شد تا کیفیت محصولات فرانتس سان گالی را نشان دهد.


قرارداد سن گالی در آمریکا

تکنولوژی سن گالی روسی توسط شراکت موفق نیسون، پرکینز و بریجز در سال ۱۸۶۲ وارد آمریکا شد. این در حالی است که همزمان با آنها شرکت باندی لوپ موفقیت جهانی بهتری کسب کرد. نلسون اچ.باندی بود که در سال ۱۸۷۲ دست به تولید رادیاتورهای قالبی زد. این رادیاتور ها همان رادیاتور های رایج امروزه هستند که از حلقه های پیچ شده در قالبی آهنی ساخته می شوند. باندی لوپ با حرارت بخار کار می کرد. هرچند نمونه های ساخته شده در بریتانیا، با آب تولید گرما می کرد.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر