آشنای با فلور گلاتور
یکی از قطعات مهم در پکیج دیواری، فلو رگلاتور (Flow Regulator) است. فلو رگلاتور یک قطعه گزارشگر است و بر روی مدار هیدرولیک آب گرم مصرفی قرار می گیرد. محل نصب این قطعه در پکیج ها، در قسمت ورودی آب شهری است. وظیفه فلو رگلاتور این است که به برد باز شدن آب گرم مصرفی را گزارش دهد تا برد مشعل را روشن کند.
در یک پکیج از فلو رگلاتور، فلو سوئیچ و یا فلو متر (Flow Meter) یکی از آنها نصب می شود.
بدنه فلو رگلاتور پکیج از جنس آلیاژ برنج می باشد. در داخل آن از فنر حساس استفاده شده و داخل بدنه یک مغزی دارای آهنربا است. این قطعه یک درب فیلتر دار نیز دارد که موجب رد شدن شناورها به داخل پکیج می شود. فنر حساس این قطعه باعث می شود تا زمانی که فشار آب کم است نیز بتوان دستگاه را روشن نمود.
نحوه کار کردن فلو رگلاتور
زمانی که آب گرم مصرفی باز شود، آب شهری مغزی آهنربایی داخل فلو رگلاتور را به سمت بالا حرکت داده و با ایجاد میدان مغناطیسی موجب تحریک رید رله ای که بر روی فلو رگلاتور سوار شده است می شود. سپس گزارش باز بودن آب توسط رید رله (Reed Relay) به برد پکیج ارسال می گردد. در این زمان برد فرمان روشن شدن مشعل را می دهد.
اگر قصد آشنایی با دیگر قطعات پکیج را دارید لطفا به مقاله “معرفی قطعات پکیج دیواری و آشنایی با روش کار آنها” مراجعه نمایید.
رید رله چیست؟
رید رله یا رید سوئیچ یک نوع سوئیچ الکتریکی است که بدون اتصال به مولد ولتاژ و جریان کار می کند. در واقع رید رله با نیروی مغناطیسی کار می کند. هنگامی که بدنه رید رله تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار بگیرد دو قطعه آهنی موجود در داخل رله همدیگر را می ربایند. این اتصال موجب می شود مدار بسته شود و مثل یک کلید امکان عبور جریان را پیدا می کند. در صورت غیاب میدان مغناطیسی قطعه های آهنی از همدیگر جدا شده و مدار باز می شود.
رید رله بر روی فلو رگلاتور سوار می شود. رید رله دارای سه رشته سیم می باشد. یک سیم آن همیشه به رنگ قرمز است. توسط سیم قرمز رنگ از برد حدود 5 ولت برق به سنسور رید رله ارسال می شود. وقتی آب گرم مصرفی باز می شود توسط رشته سیم سفید (زرد یا قهوه ای) همان حدود 5 ولت برق به برد بر می گردد. برد به محض دریافت حدود 5 ولت برق دستور روشن شدن حداکثری شعله را به مشعل می دهد. سیم دیگر سنسور رید رله سیم مشترک است. این سیم به رنگ مشکی یا آبی است.
نحوه تست فلو رگلاتور، رید رله و برد
در صورت نیاز به تشخیص خرابی مجموعه فلو رگلاتور، رید رله و برد ابتدا باید رید رله را که دارای سه سیم است به صورت پلکانی لخت کرد تا به هم اتصال نداشته باشند. مولتی متر را در حالت ولتاژ مستقیم قرار می دهیم و سپس پکیج را روشن کرده و آب گرم مصرفی را باز می کنیم. یکی از پراب های مولتی متر را روی سیم قرمز و دیگری را به سیم مشترک (سیم آبی یا مشکی) وصل می کنیم. اگر 5 ولت برق دریافت شود یعنی برد کار خود را انجام می دهد و سالم است. سپس رید رله با یک رید رله جدید تعویض می شود. اگر آب گرم مصرفی از طریق پکیج تامین نشود در این صورت فلورگلاتور خراب است.
دلایل خرابی فلو رگلاتور
دلیل خرابی این قطعه معمولا اسید شویی با پمپ اسید شویی و از بین رفتن و اکسید شدن فنر این قطعه می باشد. البته در اثر رسوب گرفتن نیز امکان خرابی وجود دارد. به طور کلی عمر مفید این قطعه عمر مفید محدود بوده و هر چند سال یکبار باید تعویض گردد.
در صورت خرابی فلو رگلاتور، آب گرم مصرفی توسط پکیج تامین نخواهد شد اما مدار گرمایشی به درستی کار خواهد کرد.
نحوه تعویض فلو رگلاتور با فلو سوئیچ
در صورتی که فلو رگلاتور خراب شود معمولا امکان باز کردن آن از پکیج که روی دیوار نصب شده است نمی باشد. در این صورت شلنگ آب گرم را باز کرده و جدا می کنیم. سپس یک اتصال ماده به فلو رگلاتور نصب کرده و فلو سوئیچ را به آن وصل می کنیم. سپس سیم های رید له را قطع می کنیم. سیم قرمز دیگر استفاده ای ندارد. سیم سفید (زرد یا قهوه ای) و سیم مشکی یا آبی توسط سر سیم به فلو سوئیچ (Flow Meter) وصل می شود.

نظرات کاربران