0

منبع انبساط پکیج چیست؟

منبع انبساط پکیج- وب سایت اسپیتی
بازدید 15603

منبع انبساط پکیج (Expansion Vessel) قطعه ای است که در تمام پکیج ها تعبیه شده است. این قطعه گاهی به شکل گرد و گاهی به شکل مکعب مستطیل می باشد.

وظیفه آن ثابت نگه داشتن فشار آب در داخل سیستم گرمایشی است. زمانی که دمای آب در سیستم بالا می رود حجم آب نیز افزایش می یابد. فضای داخل پکیج و فضای لوله کشی ثابت است. به همین دلیل نیز در موقع بالا رفتن دمای آب، فشار پکیج نیز بالا می رود.

برای کسب اطلاعت در مورد سایر قطعات پکیج دیواری به مقاله “معرفی قطعات پکیج دیواری و آشنایی با روش کار آنها” مراجعه فرمایید.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

اگر منبع انبساط در پکیج وجود نداشت موجب افزایش بیش از حد فشار آب و فعال شدن شیر اطمینان می شد. در این هنگام فشار آب توسط بالشتک داخل منبع انبساط کنترل و بالانس می شود.

در سیستم های گرمایشی فقط شیر اطمینان برای کنترل فشار کافی نیست. زیرا ممکن است شیر اطمینان بر اثر بروز مشکل فنی وارد عمل نشود. سپس باعث ایجاد خطراتی گردد. با باز شدن شیر اطمینان آب گرم قابل توجهی در سیستم از دست می رود.

در صورت استفاده از رادیاتور و در صورت معیوب بودن این قطعه فشار پکیج به آرامی بالا می رود و شیر از آب اطمینان بیرون می ریزد.

وظایف منبع انبساط پکیج

  • جلوگیری از ترکیدن پکیج با کم کردن فشار آب در اثر بالا رفتن دما و زیاد شدن حجم آب
  • جبران نمون فشار کم آب در دستگاههای گرمایشی

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


انواع منبع انبساط

منبع انبساط باز

منبع انبساط باز نوعی مخزن است که به صورت مستقیم با هوای آزاد ارتباط دارد. همچنین فشار هوای وارد شده از بیرون بر روی سطح و مایعات در گردش موجود در آن اعمال می گردد.

این منبع باید در بالای آخرین مبدل حرارتی موجود در ساختمان قرار بگیرد. به این دلیل که توانایی بالانس فشار کل سیستم را داشته باشد و از هدر رفت آب نیز جلوگیری نماید.

معایب منبع انبساط باز

  • این منبع در کنترل فشار و دما دارای محدودیت می باشد.
  • به دلیل تبخیر شدن آب در این منبع میزان زیادی انرژی هدر می شود.
  • حجم لوله کشی این سیستم زیاد می باشد.

منبع انبساط بسته

این منبع انبساط با هوای آزاد ارتباط ندارد. فشار این سیستم به وسیله هوا، بخار و یا یک گاز بی اثر مانند ازت که نیمی از فضای منبع را اشغال کرده تامین می شود. به منظور کنترل فشار از شیر اطمینان استفاده می شود. این منبع انبساط در پکیج دیواری مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع منبع انبساط بسته

  • بالشتکی
  • بادکنکی
  • دیافراگمی

علائم خرابی منبع انبساط پکیج

به طور کلی بالا رفتن بیش از اندازه فشار، کاهش فشار و نوسان فشار سه عامل مهم نشان دهنده ی خرابی منبع انبساط پکیج می باشد. این نوسان فشار در صفحه مانومتری پنل پکیج نشان داده می شود.

هنگام خرابی این منبع عقربه فشار بسیار بالا رفته و هنگام سرد شدن این عقربه پایین تر از حد نرمال قرار می گیرد. در صورت بالا رفتن زیاد فشار، شیر اطمینان پکیج شروع به کار کرده و موجب نشتی آب از داخل مدار می گردد. به همین دلیل با سرد شدن مدار گرمایشی، دما به شدت کم شده و موجب خاموشی کامل پکیج می شود. این بالا و پایین شدن فشار نشان دهنده عدم کارکرد صحیح منبع انبساط می باشد.


تست منبع انبساط پکیج

به منظور تست منبع انبساط بعد از بررسی باز بودن شیلنگ و یا لوله رابط منبع انبساط با مدار گرمایش باید سوزن والو منبع انبساط را با سر پیچ گوشتی کمی فشار داد.

  • اگر هوا از آن خارج شد به احتمال زیاد منبع انبساط سالم می باشد.
  • اما اگر آب از آن خارج شود قطعا منبع انبساط خراب شده و باید تعویض گردد.

گاهی اوقات علائم خرابی منبع انبساط در سیستم مشاهده می شود. اما پس از تست کردن، این منبع سالم می باشد. در این مرحله باید سریعا به سراغ شیلنگ و رابط متصل رفته که به احتمال زیاد پر از رسوب آب است.


ساختار منبع انبساط پکیج

منبع انبساط از دو صفحه فلزی تشکیل شده است. داخل این صفحات یک دیافراگم پلاستیکی قرار دارد. از یک سمت به آب گرمایش متصل است. سمت دیگر آن با گاز بی اثر مثل نیتروژن تحت فشار یک بار پر می شود.


ظرفیت منبع انبساط

حجم منبع انبساط معمولا ۶ یا ۸ لیتر می باشد و دارای حجم متغییری بوده و نسبت به ظرفیت و آبگیری سیستم گرمایشی متغیر است. منبع انبساط در قسمت پشت پکیج و بعد از پمپ قرار می گیرد.

برای خرید انواع پکیج به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر