0

نکات مهم در انتخاب و محل نصب پرده هوا

پرده هوا-وب سایت اسپیتی
بازدید 2126

پرده هوا چیست؟

پرده هوا (Air Curtain) برای جلوگیری از تبادل هوای محیط داخل با محیط بیرونی کاربرد دارد. پرده هوا به طور کلی دستگاهی است که با فشار جریان هوای بالا برای جلوگیری از ورود هوای بیرون به داخل ساختمان و عدم تبادل هوایی مورد استفاده قرار می گیرد.

فن هوادهی سانتریفیوژ و استوانه ای پرده هوا باید به قدری قدرتمند باشد که یک جت فشار قوی از هوا درست نماید تا باعث شود این جریان فشرده هوا به زمین برسد. پر استفاده ترین نوع، مدل دمنده رو به پایین می باشد که بالای در ورودی نصب می شود و دو محیط با دمای مختلف را از هم جدا می کند.

پرده هوا معمولا در ساختمان هایی که نیاز به باز بودن مداوم در باشد کاربرد دارد. این دستگاه بیشتر در مجتمع های تجاری و محل های بارگیری کامیون ها و … استفاده می شود. در صورت نیاز برای جلوگیری از ورود هوای گرم یا سرد به ساختمان، معمولا برای پرده هوا، کویل تبادل حرارتی (جهت جریان آب گرم یا سرد) و همراه با امکان وزش هوای پرفشار گرم یا سرد انتخاب می شود.

برای کسب اطلاعات در مورد نحوه انتخاب اسپلیت به مقاله “نحوه انتخاب کولرگازی یا اسپلیت مناسب” مراجعه فرمایید.


نحوه نصب پرده هوا

نصب افقی

دستگاه های پرده هوا معمولاً به صورت افقی و در بالای درب نصب می شوند. در موارد محدود که نیاز به پرتاب هوا از سمت پایین به سمت بالا می باشد به صورت معکوس نصب می گردند. اما در برخی از مواقع که امکان نصب به صورت افقی نباشد، پرده هوا به صورت عمودی نصب می شود.

نصب عمودی ساده

در این مدل، نصب پرده هوا به شکل عمودی و در یک سمت درب مورد نظر قرار می گیرد. در این مدل نصب، جریان هوا با سرعت زیادی در قسمتی از فضای داخلی محیط جریان پیدا می کند.

نصب عمودی با جذب کننده انرژی

در این مدل نصب، در مقابل پرده هوای عمودی یک محفظه جذب کننده انرژی قرار می گیرد. این محفظه سرعت زیاد هوای خروجی را کم می کند.

نصب عمودی همراه با مکش و رانش

برای سالن های بزرگ و مکان هایی با درب طویل که دارای دهانه درب ورودی بزرگتری می باشند، استفاده از پرده هوا دو طرفه به شکل رفت و برگشتی توصیه می شود. دستگاه پرده هوا دارای یک محافظ ورود هوا است که دقیقاً روبروی دریچه خطی درب مقابل قرار می گیرد. در این روش، سرعت هوای خروجی دستگاه با ساخت پرده هوای ضخیم تر در جلوی درب، کمتر می شود. همچنین خروجی هوا در این مدل نسبت به مدل های افقی نصب شده بر روی درب، کمتر می باشد. این مدل پرده هوا قابلیت تجهیز به فیلتر و کویل های گرمایشی را نیز دارا می باشد. میزان گرما دهی یک پرده هوا مانند یک دستگاه گرمایشی نیست اما قابلیت ایجاد اختلاف حرارت تا دمای ۱۵ درجه سانتیگراد را دارد.


نکات نصب پرده هوا

زاویه نصب جز دمنده و مکنده

معمولاً جز دمنده را به شکل عمودی و به صورت تراز در بالای درب و با فاصله کمی از آن نصب می کنند. در صورت استفاده از پرده هوا که دارای جز مکنده می باشد، جز مکنده باید بر روی زمین و به شکل موازی با جز دمنده نصب گردد. به همین خاطر هوا به صورت عمودی و بدون زاویه جریان پیدا می کند. نصب دمنده و مکنده در حالت افقی نیز به همین صورت باید انجام بگیرد.

ارتفاع پرده هوا

محل نصب پرده هوا و قدرت دستگاه دمنده دارای اهمیت بالایی می باشد. در صورت نصب پرده هوا در ارتفاع پایین و مکان شلوغ، باعث آزار افراد شده و کاربردی نمی باشد.

اندازه توری پرده هوا

در هنگام انتخاب و نصب دستگاه باید به اندازه توری پرده هوا نیز توجه شود. جریان هوا در فاصله ۳ تا ۵ سانتی متری گوشه های پرده هوا به صورت کامل برقرار نمی گردد. به همین علت در زمان خرید باید اندازه دستگاه بیشتر از اندازه درب ورودی باشد. به این صورت که عرض درب را به طور کامل پوشش داده و دارای عملکرد بهینه ای باشد.

قدرت دستگاه دمنده

قدرت دستگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. نصب پرده هوا با قدرت پایین دارای کارایی لازم نمی باشد، همان طور که ارتفاع کم بر روی کارایی دستگاه اثر می گذارد. برای عملکرد بهتر دستگاه باید یک تناسب بین ارتفاع نصب پرده و قدرت دستگاه وجود داشته باشد. در صورت نصب پرده در ارتفاع زیاد نیاز به دستگاهی با قدرت بیشتر می باشد. در صورت نصب پرده در ارتفاع کم باید از دستگاهی با قدرت پایین استفاده گردد.

نوع پرده هوا

بر اساس نیاز و مکان مورد استفاده پرده هوا باید یکی از دو مدل تجاری یا صنعتی انتخاب گردد.

نصب تجهیزات اضافه

در بعضی از طراحی های پرده هوا قابلیت نصب تجهیزات اضافه ای مانند دستگاه اسپری آب یا کویل های حرارتی وجود دارد. این تجهیزات اضافه با توجه به نیاز مکان نصب پرده به دستگاه اضافه می شوند.


مکان های مناسب جهت نصب پرده هوا

از پرکاربردترین مکان های استفاده از پرده هوا می توان به ورودی مجتمع ها، پاساژها، ورودی رستوران ها، فروشگاه های بزرگ، انبارها، آشیانه هواپیماها و … اشاره نمود.

یکی از مکان های پر کاربرد استفاده از پرده هوا ورودی سردخانه ها می باشد. زیرا موقع تخلیه و بارگیری درب های سردخانه به طور مداوم باز است و تبادل هوای بیشتری صورت می گیرد. زمانی که اختلاف حرارت بیرون و داخل زیاد باشد این موضوع مشخص تر می شود.

پرده هوا از تبادل حرارتی جلوگیری می کند. همچنین از ورود حشرات، گرد و خاک و آلودگی ها جلوگیری می کند.

ترکیب جریان هوا در ورودی ساختمان به سرعت هوا و جهت جریان های هوا و نیز به اختلاف دما در بیرون و داخل ورودی و تفاوت فشار در دو سوی ورودی وابسته است.

هر چقدر که میزان فشار در داخل و بیرون ورودی کم باشد عملکرد پرده هوا بهتر می شود. فشار منفی، اختلاف دمای زیاد، نزدیک بودن به آسانسور و رطوبت زیاد باعث کاهش عملکرد پرده هوا می شود.

در صورت نصب عمودی پرده هوا میزان اختلاط بین دو محیط بیشتر شده و باعث پایین آمدن کارایی پرده هوا می شود. به همین خاطر هنگام نصب پرده هوا سعی در افزایش نصب افقی و کاهش نصب عمودی می باشد. به همین علت برای انتخاب درست دستگاه باید به کاربرد آن توجه نمود.


تفاوت پرده هوا و درب های هیتر دار (Overdoor Heaters)

پرده هوا دارای فن های بسیار قوی برای پوشش تمام مساحت ورودی می باشد. طراحی پرده هوا به صورتی است که تمام عرض ورودی را با هوا به صورت یکدست پوشش می دهد. اما هیترها دارای فن های کوچکتر و ضعیفتری هستند و معمولا برای گرم کردن درب های ورودی استفاده می شوند.

چنین به نظر می رسد که پرده هوا بار مصرف انرژی ساختمان را بالا می برد. ولی با تعبیه سنسور برای روشن شدن هنگام باز شدن درب می توان کاهش مصرف انرژِی را در طولانی مدت اعمال کرد.


نکات ضروری هنگام نصب پرده هوا

  • محل نصب باید محکم باشد. به این دلیل که بعد از خاموش کردن پرده هوا، دستگاه دچار لرزش نشود. 
  • دستگاه دقیقا در بالای درب نصب شود و از نصب آن در بخش های بالاتر خودداری شود.
  • موانع مزاحمی که در بالای درب است برداشته شود.
  • در صورتی که دستگاه در مکان های عمومی بدون سیستم گرمایشی باشد، قسمت مکش دستگاه بهتر است در مجاورت هوای گرم (بخاری، فن کویل) قرار گیرد.
  • معمولا پرده هوا در داخل و بالای درب نصب می گردد. در صورت وجود دیوار در بخش بالایی درب، دستگاه به راحتی نصب می گردد. اما اگر در قسمت بالایی درب، پنجره یا کتیبه باشد از قطعات فلزی (قوطی یا نبشی یا تسمه)، کلاف فلزی محکم برای نصب استفاده می شود.

نکات مهم جهت نصب پرده هوا در سردخانه ها

  • در سردخانه هایی که هوای داخل بالای صفر درجه باشد نصب پرده هوا از داخل توصیه می شود.
  • در سردخانه هایی که دمای آن ها زیر صفر درجه می باشد به علت امکان یخ زدن پروانه، دستگاه باید در قسمت بیرونی درب نصب شود.
  • به خاطر اینکه باد برگشتی به کف زمین خورده و باعث اتلاف حرارت می گردد نصب دستگاه با سرعت بالا توصیه نمی شود.
  • در سردخانه سیستم اتوماتیک روشن و خاموش پرده هوا هنگام باز و بسته شدن درب توصیه می شود.
  • نصب پرده هوا در سردخانه علاوه بر حفظ کیفیت برای مواد انبار شده موجب عدم اتلاف انرژی برودتی می شود و هزینه نصب نیز به زودی قابل برگشت است.
  • نصب پرده هوا در مکان گرم مثل کارخانه لبنیات و … نیز توصیه می شود.

چطور برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر