2

نکات مهم در مورد محل نصب رادیاتور در ساختمان

محل مناسب نصب رادیاتور- وب سایت اسپیتی
بازدید 7043

محل نصب رادیاتور از دغدغه های بسیاری از افراد استفاده کننده از رادیاتور در ساختمان ها است. رادیاتور یا شوفاژ جزء سیستم های مرکزی و از پرکاربردترين تجهيزات گرمايشي محسوب می شود. 

در صورتي كه محل نصب رادياتور نامناسب باشد. ضمن ایجاد مشكلاتی در آسايش و رفاه ساكنين، موجب اتلاف انرژي نیز خواهد شد. لذا با بالا رفتن مصرف انرژی و هزینه های مربوط به گاز در ساختمان ها، توجه به این مسئله که محل نصب رادیاتور می تواند در مصرف انرژی تاثیرگذار باشد، می تواند موضوع مهمی باشد.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.

اگرمایل به خواندن مقاله “در هنگام خرید رادیاتور پنلی به چه چیزهایی باید دقت کرد؟”هستید می توانید روی عنوان متن کلیک کنید.


چگونگی جریان هوای گرم و سرد در رادیاتورها

جریان هوا همواره در حال چرخش است. این چرخش به دلیل گرم و سرد شدن هوا است. هوا توسط حرارت منبسط و سبک می شود و در اثر برودت منقبض و در نتیجه سنگین می شود.
هوای گرم و سبک از رادیاتور شوفاژ به طرف سقف رانده می شود. و هوای سرد و سنگین نزدیک پنجره یا دیوار سرد به پایین به طرف کف اتاق جریان پیدا می کند. و این جریان همواره در اتاق ادامه دار خواهد بود. دلیل اینکه ما اغلب حس می کنیم در اتاق باد می وزد. بخصوص در قسمت پا، همین جریان هوا و پایین آمدن هوای سرد است.

دلیل سیاه شدن دیوار در بالای رادیاتور چیست؟- وب سایت اسپیتی
در واقع یک جریان هوایی از پایین رادیاتور به بالا در حال حرکت است و این دوده ها و آلودگی موجود هوا در طی حرکت در این گردش هوایی به دیوار می چسبد.

به دلیل تجمع هوای گرم در زیر سقف، استفاده از رادیاتورها فقط در شرایطی که فاصله کف تا سقف محل مورد نظر حداکثر ۳ متر باشد مناسب است.


نکاتی در مورد رادیاتور شوفاژ

بطور کلی استفاده از رادیاتور در مکان هایی مناسب است که خیلی نیاز به کنترل دما و رطوبت نداشته باشد، چرا که رادیاتور قابلیت تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط را ندارد و میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش می دهد.

معمولا رادياتورها، گرما به اتاق می افزایند. ولي دماي اتاق بالا نمي رود و اين دما ثابت مي ماند. چون بخش بيشتري از گرماي توليد شده تلف مي شود. تلفات حرارتي در ساختمان ها اغلب ناشي از جداره ها مثل سقف، كف، ديوار، پنجره و … و ورود هوای سرد از درز پنجره می باشد. که ما نمی توانیم این اتلاف را به طور کامل قطع کنیم و فقط ميتوانيم ميزان آن را كاهش دهيم.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


نکات مهم در مورد محل نصب رادیاتور

بهترین مکان برای نصب رادیاتورها، مرزهای سرد ساختمان (زیر پنجره ها و نزدیک جداره های خارجی) می باشد. چون معمولا سرد ترین مکان نزدیک پنجره است و اگر رادیاتور جلوی دیوار بیرونی زیر پنجره جانمایی شود، هوای گرمی که به وجود آمده امکان نفوذ هوای سرد وارد شده از درزهای پنجره، به درون اتاق را از بین می رود. در ضمن بخشی از گرما كه باقی می ماند اتاق را گرم كرده و دمای آن را در حدی مناسب نگه می دارد و جریان هوا در اتاق بطور متعادل ایجاد می شود.

اگر راياتور در خلاف ضلع پنجره نصب شود. به دليل سردی اطراف پنجره استفاده از آن محيط خالی از اشكال نمی باشد و نمی توانیم در نزديكی پنجره از اتاق استفاده نماييم.

رعایت فاصله حداقلی بلوک رادیاتور با دیوار و کف، یکی دیگر از موارد مهم در نصب رادیاتورها است. چرا که عدم رعایت این فواصل باعث کاهش راندمان شوفاژ می شود. پس برای استفاده از حداکثر توان گرمایی رادیاتور باید آن را نزدیک به دیوار نصب کرد. حداقل فاصله رادیاتور از جداره های ساختمان از دیوار ۵۰ میلی متر و از کف اتاق حداقل ۱۰۰ میلی متر باید باشد. در این صورت هیچگونه افت توانی پدید نخواهد آمد.

توجه و دقت کنید، جايگاه و اندازه رادياتورها بهتر است با توجه به موقعيت پنجره مشخص گردد. لذا طول آن باید معادل پهنای پنجره انتخاب شود. با این کار جریان عمودی هوا متعادل شده و گرمای تابشی رادیاتور بیشتر می شود. از طرفی هرچه سطح گرمای تابشی رادیاتور افزایش یابد. تاثیر بیشتری در ایجاد آسایش گرمایی خواهد داشت.

در حد امكان پنجره ها داراي شيشه دوبل يا دولايه باشند. استفاده از شيشه دوجداره علاوه بر اينكه عايق صدا خواهد بود، ميزان ضريب انتقال حرارت شيشه را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد.

عایق کاری دیوار و سطوح را هم فراموش نکنید. شما می توانید با عایق کردن دیوار با استفاده از لایه ای از عایق های پلی استایرن در پشت رادیاتور تا میزان زیادی از هدر رفتن حرارت رادیاتور و انتقال آن به دیوار جلوگیری کنید.

از نصب و قرارگیری رادیاتور در پشت پرده های بلند و ضخیم خودداری کنید. وجود پرده مانع جریان هوا در اطراف رادیاتور می شود و چون شوفاژ نیاز به نفس کشیدن دارد. در نتیجه بازدهی آن کاهش می یابد و علاوه بر اتلاف انرژی باعث خرابي پرده می گردد. لذا پيشنهاد می شود در صورت وجود پرده، نزديک ترين ديوار به پنجره محلی براي رادياتور در نظر گرفته شود.

تا آنجا که امکان دارد فضای اطراف رادیاتورها باید باز باشد (برای گردش بهتر هوا و افزایش بازدهی و قدرت حرارتی). بنابراین سعی کنید انواع پوشش ها و موانع را (مانند کمد، مبلمان و…) از جلوی آن دور کنید. چرا که وجود لوازم و موانع باعث حبس شدن هوای خروجی از رادیاتور می گردد.

قرار دادن رادیاتور در پشت در ورودی نیز مناسب نمی باشد زیرا که با باز کردن در، تمامی هوای گرم تولید شده در آن به خارج از اتاق هدایت خواهد شد، مخصوصا اگر در اتاق به فضای سرد تر باز شود.

اندازه رادیاتور را متناسب با سایز اتاق انتخاب کنید و از قرار دادن یک رادیاتور بزرگ در یک اتاق کوچک خودداری کنید.

از طرفی نصب دو رادیاتور در سایزهای کوچک تر بسیار بهتر از نصب یک رادیاتور بزرگ در یک اتاق است و سبب افزایش بهره وری از رادیاتورها می شود.

میزان فاصله رادیاتور تا پکیج در ساختمان نیز تاثیر زیادی در گرمادهی رادیاتور دارد. به بیانی دیگر هرچه فاصله رادیاتور از پکیج کمتر باشد، میزان راندمان رادیاتور نیز افزایش پیدا می کند.

برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.


نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مهدیس گفت:

    عالی . کوتاه اما پرمحتوا و کامل، دست تون درد نکنه

    1. اسپیتی گفت:

      ممنون وظیفه است

مشاهده بیشتر