0

وظیفه فیلترهای دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای

وظیفه فیلترهای دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای
بازدید 2947

دستگاه تصفیه آب خانگی، برای تصفیه آب از شش مرحله فیلتراسیون استفاده می کند. عملکرد فیلترهای تصفیه آب این گونه است که تمامی آلودگی های مختلف نظیر گردوخاک، ذرات معلق، گازهای محلول، فلزات سنگین، باکتری ها، نیترات و یون های تک ظرفیتی و چند ظرفیتی محلول در آب را حذف نموده و در مراحل پایانی با افزودن مواد معدنی و نیز افزایش PH آب، آبی گوارا که حاوی املاح موردنیاز بدن بوده و خاصیت قلیایی دارد را در اختیار قرار می دهند.

برای کسب اطلاعات در مورد دستگاه تصفیه آب به مقاله لزوم استفاده از دستگاه تصفیه آب چیست؟ مراجعه فرمایید.


عملکرد فیلترهای تصفیه آب در یک نگاه

فیلتر الیافی رسوب گیر (PP)

این فیلتر، اولین فیلتر از مراحل فیلتراسیون و یک پیش تصفیه است. از الیاف پلیمری پلی پروپیلن (Polypropylene) ساخته شده است. به همین دلیل نیز اسم این فیلتر PP می باشد. این فیلتر برای جذب مواد شیمیایی و جلوگیری از طعم و مزه بد نیز کاربرد ندارد و فقط از عبور ذرات معلق در آب نظیر گل و لای، ماسه، پلیسه های لوله کشی و … تا ابعاد 1 میکرون جلوگیری می کند.

فیلتر الیافی در دو نو خطی و هوزینگی است. فیلتر های خطی با محفظه خود تولید می شوند و در زمان تعویض نیز با محفظه تعویض می شود و تعویض آن راحت تر و بهداشتی تر می باشد اما گران تر از فیلترهای هوزینگی می باشد.. فیلترهای هوزینگی نیاز به یک محفظه دارند که در زمان نیاز به تعویض فقظ فیلتر تعویض می شود.،

فیلتر الیافی رسوب گیر (PP)- وب سایت اسپیتی

فیلتر کربن اکتیو گرانول (GAC)

فیلتر کربن اکتیو (UDF) یا (GAC) مخفف Granular Activated Carbon می باشد. این فیلتر آب را از فلزات سنگین، املاح مضر و گازهای محلول در آب نظیر کُلُر پاکسازی می کند. دانه های کربن در فیلتر کربن فعال با آزاد کردن یون های مثبت و منفی، کُلُر را جذب می کنند. این فیلتر از زغال پوسته نارگیل ساخته شده است.

این فیلتر باعث حذف فلزات سنگین آب مانند کادمیم و سرب شده و بسیاری از آلاینده های آب مانند کُلُر و مشتقات آن نظیر تری هالومتان ها را از بین می برد. همچنین باعث شفافیت و از بین رفتن رنگ ، بو و طعم نامطبوع می شود

وظیفه اصلی این فیلتر حذف کُلُر باقیانده از آب می باشد اما قادر است علاوه بر کُلُر، گازهای شیمیایی محلول در آب، مواد شیمیایی آلی، تری هالومتان ها، آفت کش ها و بوی نامطبوع آب را نیز حذف کند

فیلتر کربن اکتیو گرانول (GAC)- وب سایت اسپیتی

فیلتر کربن بلاک (CTO)

فیلتر کربن بلاک یا کربن فشرده که به آن فیلتر کربن جامد نیز می گویند؛ مکمل فیلتر مرحله دوم دستگاه است. CTO مخفف کلمات Chlorine Taste Odor می باشد. مخخف فارسی آن  کلر، طعم و بوی آب است.

 این مرحله از فیلتراسیون جزو فیلترهای پیش تصفیه است. آب را آماده ورود به فیلتر اصلی یعنی فیلتر ممبران می کند. مواد جانبی کلر و مواد شیمیایی باقیمانده، رنگ و بو و مزه نامطبوع آب، فلزات سمی و سنگین مانند سرب را حذف می نماید. این فیلتر نیز از زغال پوسته نارگیل ساخته شده است.

فیلتر کربن بلاک (CTO)- وب سایت اسپیتی

فیلتر ممبران اسمز (RO)

فیلتر چهارم یا همان فیلتر ممبران اسمز معکوس (Reverse Osmosis) از اصلی ترین فیلترهای دستگاه تصفیه آب می باشد و توانایی جذب ذراتی با ابعاد حداقل ۰٫۰۰۰۱ میکرون را از آب دارد. بنابراین قادر است انواع یون های چند ظرفیتی و تک ظرفیتی نظیر نمک ها، آلومینیوم، آرسنیک، نیترات و نیتریت و حتی باکتری ها را از آب حذف کند. 

اسمز یک فرآیند طبیعی است که در آن آب خالص از طریق یک غشای نیمه‌تراوا از محلولی با غلظت کمتر (فشار اسمزی کمتر) به محلولی با غلظت بیشتر (فشار اسمزی بیشتر) نفوذ می‌کند. اسمز معکوس برعکس فرآیند اسمز طبیعی است که در آن با اعمال فشار، آب خالص (حلال) از طریق یک غشای نیمه‌تراوا از آب تصفیه نشده (محلول) جدا شده و تصفیه می‌شود. 

در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی، غشای نیمه‌تراوا فیلتر ممبران (ممبرین) اسمز معکوس (RO) نام دارد که به‌عنوان فیلتر مرحله چهارم دستگاه تصفیه آب نیز شناخته می‌شود. فشار لازم برای انجام فرآیند اسمز معکوس نیز توسط پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی تأمین می‌شود.

در تصفیه آب توسط دستگاه‌های تصفیه آب خانگی، مواد محلول مختلفی توسط فیلتر ممبران اسمز معکوس (RO) از آب حذف می‌شوند. این مواد عبارت‌اند از: انواع یون‌ و نمک‌، فلوئور، سرب، کُلُر و کلرامین، آفت‌کش‌، نیترات‌ و سولفات‌، مواد شوینده و سایر مواد مضر.


فیلتر ممبران اسمز (RO)- وب سایت اسپیتی

فیلتر پست کربن (T33)

این فیلتر پنجمین مرحله فیلتراسیون می باشد. وظیفه گرفتن بو و طعم نامطبوع آب را برعهده دارد و تصفیه نهایی آب را با دقت بالاتری انجام می دهد.آب بعد از عبور از فیلتر ممبران، ممکن است مدتی در مخزن ذخیره شود و بو و طعم بگیرد این بو توسط فیلتر پست کربن زدوده می شود. جنس این فیلتر نیز از کربن اکتیو می باشد و اگر از نوع گیاهی باشد از زغال پوسته نارگیل ساخته شده است. این فیلتر بر خلاف فیلتر مرحله دوم خلوص بیشتری داشته و همین دلیل سبب استفاده از آن در مراحل پایانی شده است.

فیلتر پست کربن (T33)- وب سایت اسپیتی

فیلتر آلکالاین (ORP)

فیلتر قلیایی، املاح موردنیاز بدن را که اغلب در مرحله فیلتر ممبران از بین می روند را با نسبت های مناسب به آب اضافه می کند. با افزودن اکسیژن، که منجر به افزایش خاصیت قلیایی آب می شود و آب خروجی از دستگاه را مشابه آب های معدنی چشمه های طبیعی می کند.

به عنوان یک متغیر بسیار مهم در آب یونیزه شناخته می شود. ORP با نام پتانسیل کاهش اکسیداسیون (Oxidation Reduction Potential( شناخته می شود. گاهی اوقات با نام REDOX از آن یاد می شود. بسیاری از محقق های آب اعتقاد دارند که آب یونیزه با PH بالا خوب است. ولی شاخص ORP بسیار مهمتر است. متغییر ORP سبب بهبود شبکه مولکول ها و خواص آنتی اکسیدان و اکسیژن رسانی بهتر به بدن می شود .

فیلتر آلکالاین (ORP)- وب سایت اسپیتی

تعویض فیلترها به چهار عامل بستگی دارد

  • مقدار مصرفی
  • گذشت زمان بعد از اولین استفاده
  • کیفیت آب ورودی
  • کیفیت فیلتر

زمان مناسب تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب

فیلتر مرحله اول (رسوب گیر یا PP)

زمان تعویض آن حدود 6 ماه است. از روی رنگ آن، زمان تعویض مشخص است و زمانی که کاملا قهوه ای شد، باید زودتر تعویض شود.

فیلتر مرحله دوم (کربن اکتیو یا UDF)

زمان تعویض آن در حدود 6 ماه می باشد.

فیلتر مرحله سوم (کربن بلاک یا CTO)

زمان تعویض آن در حدود 6 ماه می باشد.

فیلتر مرحله چهارم (ممبران یا RO)

با توجه به استفاده، می تواند از 1.5 سال تا 4 سال عمر مفید داشته باشد که سرویسکار قادر به تشخیص زمان تعویض می باشد.

فیلتر مرحله پنجم (پست کربن یا T33)

زمان تعویض آن حدود 1 سال می باشد.

فیلتر مرحله ششم (فیلتر قلیایی یا آلکالاین یا ORP)

که زمان تعویض آن 1 الی 1.5 سال می باشد.


 

چطور برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر