پمپ آب خانگی (Household Water Pump) پمپی است که برای تقویت و افزایش فشار آب، در مصارف مسکونی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ های خانگی در گروه پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز قرار می گیرند. از آنجا که توسط جریان برق و موتورهای الکتریکی کار میکنند به آنها الکترو پمپ آب خانگی نیز گفته میشود.
این نوع پمپ ها به طور کلی به دو قسمت ورودی و خروجی، یک پروانه که وظیفه مکش و پرتاب آب و در نهایت موتور یا الکتروموتور که وظیفه چرخاندن آن را بر عهده دارد تقسیم بندی می شوند.
در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی و تجاری کوچک تا متوسط از پمپ آب خانگی استفاده می شود و در مجتمع های بزرگتر معمولا از بوستر پمپ های آبرسانی که شامل دو یا تعداد بیشتری از پمپ خانگی است، استفاده می گردد.
برای خواندن سایر مقالات تاسیسات به سایت اسپیتی مراجعه کنید.
کاربرد و طرز کار پمپ آب
بیشترین کاربرد پمپ آب برای افزایش و تقویت فشار آب آپارتمان ها، شرکت ها و ساختمانهایی که نیاز به آب با فشار مناسب و قوی دارند نصب و استفاده می شوند.
طرز کار آن به این صورت می باشد که ساختمان هایی که دارای افت فشار آب می باشند با تهیه این گونه پمپ ها و با نصب آن در مسیر انشعاب اصلی یا فرعی هر واحد آب را از شاه لوله یا مخازن ذخیره آب گرفته و آن را با فشار مناسب به انشعاب مصرفی تزریق می نماید و به این شکل افت فشار آب منازل از بین می رود.
عوامل موثر در انتخاب پمپ آب خانگی
برای انتخاب پمپ آب باید به عوامل متعددی توجه شود، در زیر به مهمترین عوامل موثر بر انتخاب یک پمپ آب خانگی اشاره می کنیم.
- تعداد طبقات ساختمان
- تعداد واحد ها در هر طبقه
- متراژ واحد ها
- تعداد شیرهای آب ساختمان
- میزان مصرف آب
انواع پمپ آب خانگی
پمپ آب خانگی بسته به نیاز در انواع و کاربری های متعدد ارائه می گردد.
پمپ آب براساس قدرت موتور، بر حسب اسب بخار یا کیلو وات سنجیده و انتخاب میشود. میزان قدرت پمپ، فاکتور و ویژگی مهم انواع پمپ هاست.
پمپ خانگی نیم اسب
این پمپ به صورت تک فاز در قیمت و حجم پایین تولید می شود. برای ساختمان های یک طبقه با حداکثر متراژ ۱۵۰ متر قابل نصب و مورد استفاده قرار میگیرند.
پمپ یک اسب بخار بشقابی
پمپ خانگی بشقابی از گروه پمپ های سانتریفیوژی (شعاعی) است. برای ساختمان های حداکثر سه طبقه، شش واحدی با حداکثر متراژ ۷۵متر قابل نصب و استفاده می باشد. این پمپ ها از آبدهی نسبتا خوبی برخوردار می باشند.
پمپ یک اسب بخار جتی
بخش جلویی پمپ آب جتی ساختار کشیده دارد. در آن از مکانیزم ایجاد خلا برای مکش آب استفاده شده است که باعث می شود جریان تخلیه و پمپاژ آب به آرامی و یکنواختی انجام گیرد. برای ساختمان های دارای ۴ طبقه ۸ واحدی با حداکثر متراژ ۶۸ متر هر واحد قابل نصب و استفاده می شود. این پمپ ها به نام پمپ آب موشکی ، پمپ آبدان بزرگ و پمپ آب خودمکش نیز شناخته می شوند.
پمپ آب یک اسب بخار دو پروانه
این نوع برای مصارف ساختمان های چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ ۷۵ متر نصب می شود.
پمپ آب خانگی یک و نیم اسب بخار دو پروانه
جهت مصرف در ساختمان های پنج طبقه ۱۰ واحد با حداکثر متراژ ۱۰۰ متر نصب می گردد.
پمپ آب خانگی دو اسب بخار
برای ساختمان های پنج طبقه و ۱۴ واحد با حداکثر متراژ ۱۰۰ متر و صنعت کشاورزی مناسب هستند. قدرت این نوع پمپ ها از موارد قبلی بیشتر است. از معایب این نوع پمپ ها می توان به قیمت بالا و پر سروصدا بودن اشاره کرد.
نظرات کاربران