پره های رادیاتور پره ای
شوفاژ یا رادیاتور یک وسیله گرمایشی می باشد. این وسیله با آب گرمی که توسط موتورخانه یا پکیج تولید می شود محیط زا گزم می کند. شوفاژها دارای انواع مختلفی می باشند که نوع پره ای یا همان آلومینومی یک نوع از آنها می باشد. رادیاتور پره ای یا شوفاژ پره ای از چند تکه جدا از هم که هر کدام یک پره نامیده می شوند تشکیل می شوند. پره های رادیاتور توسط کلکتور بالایی و کلکتور پایینی به هم متصل می شوند. کلکتور بالایی برای ورودی آب داغ به رادیاتور و کلکتور پایینی برای خروج آب خنک شده از رادیاتور بکار می رود
برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
پره های رادیاتور مهم ترین قسمت رادیاتور است. در واقع همین پره های رادیاتور هستند که گرمای سیستم را به محیط منتقل میکنند. این پره ها که اکثرا آلومینیومی هستند وظیفه ی انتقال گرما از لوله های زیرین را به محیط دارند و هر چه تعداد آنها بیشتر شود میزان انتقال گرما افزایش پیدا می کند.
در این مقاله در مورد محاسبه تعداد پره رادیاتور با توجه به عوامل مختلف و طریقه و چگونگی محاسبه آن می پردازیم.
اگرمایل به خواندن مقاله “رادیاتور پنلی بخریم یا پره ای؟” هستید. می توانید روی عنوان کلیک کنید.
عوامل موثر در محاسبه تعداد پرههای رادیاتور
آب و هوا
تعداد پره های شوفاژ تاثیر گرفته از آب و هوای منطقه است. طوری که تعداد پره های یک رادیاتور در مناطق سردسیر نسبت به مناطق گرمسیر تفاوت خواهد داشت. خانه هایی که درمناطق سردسیر هستند. نیازمند گرمای بیشتر و رادیاتورهای بزرگتری هستند.
نوع ساختمان
نوع ساختمان از عامل مهم در تعیین تعداد پره های رادیاتور است. تعداد پره ها و اندازه رادیاتور در ساختمان به موقعیت و مساحت و نوع عایق کاری دیوارهای خارجی، ضخامت دیوارها، تعداد پنجره ها، دوجداره یا تک جداره بودن پنجره، زاویه تابش خورشید و وزش باد بستگی دارد.
ارتفاع ساختمان
ارتفاع ساختمان و سکونت در طبقه چندم در محاسبه تعداد پرهها مهم هستند. زیرا با افزایش ارتفاع، ساختمان در معرض وزش بیشتری قرار می گیرد.
تعداد پره ها برای طبقات وسط با طبقاتی که سقف آن پشت بام بوده و یا طبقه بالایی پارکینگ متفاوت خواهد بود.
برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
چگونگی محاسبه تعداد پره های شوفاژ
پره ها اغلب با ظرفیت حرارتی مشخصی ساخته می شوند. برای محاسبه تعداد رادیاتور مورد نیاز ساختمان، ابتدا باید بار حرارتی هر قسمت از آن را محاسبه نمود و سپس این اعداد را بر ظرفیت حرارتی هر پره تقسیم نمود تا تعداد پره مورد نیاز آن فضا محاسبه گردد.
n =Q / q
n : تعداد پره مورد نیاز
Q : بار حرارتی فضای گرم شونده
q : ظرفیت حرارتی هر پره رادیاتور که توسط کاتالوگ سازنده مشخص می شود.
برای مثال با فرض اینکه هر پره رادیاتور 100 کیلوکالری بر ساعت باشد. شما برای یک اتاق 20 مترمربعی، حدودا 5 پره خواهید داشت.
100/20=5
همچنین برای محاسبه تعداد پره های رادیاتور برای یک واحد مسکونی شناخت منطقه جغرافیایی هم اهمیت زیادی دارد. اغلب به طور میانگین برای مناطق معتدل حدود 90 کیلو کالری در ساعت در هر متر مربع و در مناطق سردسیر حدود 110 کیلو کالری در هر متر مربع برای یک ساختمان واقع در طبقه وسط می توان در نظر گرفت.
برای مثال برای طبقه اولی که بر روی پارکینگ ساخته شده است و حدود 80 متر مربع مساحت دارد. با فرض هر پره رادیاتور 130 کیلوکالری بر ساعت،
130*80 =10400
این مقدار را تقسیم به مقدار ظرفیت پره ای که مثلا رادیاتوری با ظرفیت 160 انتخاب کرده ایم، می کنیم. 10400 ÷ 160= 65 پره
برای خرید انواع رادیاتور به سایت اسپیتی مراجعه فرمایید.
نظرات کاربران